FOTO! Zeci de elevi de la școli din municipiul Botoșani au primit pachete cu rechizite: Aceștia beneficiază de o masă caldă și vor primi și subvenții în bani

97 de elevi din clasele primare și gimnaziale, care fac parte din medii defavorizate, beneficiază de sprijinul Primăriei Municipiului Botoșani în cadrul unui proiect cu finanțare europeană.

61 de elevi de la Școala Gimnazială nr. 2, alti 16 de la Liceul Pedagogic Nicolae Iorga și 20 de elevi înscriși la Școala Gimnazială nr. 8 Elena Rareș au primit pachete cu rechizite (caiete de matematică/dictando, truse de geometrie, jocuri și cărți de povești, pixuri, creioane, culori, radiere, blocuri de desen, etc.).

Aceștia fac parte și din programul Școală după Școală și au parte și de o masă caldă completă.

Sprijinul vine în cadrul proiectului „ZUM BT PLUS – Un plus de incluziune pentru comunitățile marginalizate din Municipiul Botoșani”, în valoare de 3 milioane de lei, al cărui obiectiv general este reprezentat de creșterea coeziunii sociale prin măsuri integrate socio-medico-educaționale ce conduc la un plus de incluziune pentru comunitatea marginalizată.

„Prin aceste forme de sprijin ne dorim să prevenim abandonul școlar, să motivăm creșterea performanțelor școlare, accelerarea învățării prin activități educative, recreative și de timp liber, dezvoltarea personală și integrarea socială, precum și menținerea elevilor într-un spațiu securizat ca alternativă la petrecerea timpului liber în medii cu potențial de dezvoltare a unui comportament deviant”, a precizat primarul Cosmin Andrei.

La finalul programului, elevii incluși în proiect vor primi subvenții în bani. Proiectul se adresează mai multor categorii de vârstă, în activitățile de sprijin fiind incluși și adulți. Vor fi asigurate servicii sociale/medico-sociale pentru 420 persoane iar 840 vor beneficia de analize medicale gratuite, vor avea la dispoziție un magazin social iar 700 de persoane vor fi mobilizate în acțiuni de combatere a discriminării și segregării (voluntariat în activități de creștere a siguranței, colectare selectivă, activități intergeneraționale, campanii de promovare a multiculturalității, etc.), transmite printr-un comunicat Primăria Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *