FOTO! Sute de elevi botoșăneni la conferința ”Drogurile, de la fascinație la dependență”. Un fost consumator le-a vorbit elevilor despre consecințele dramatice ale substanțelor interzise

Inspectoratul Școlar Județean Botoșani, în parteneriat cu Rotary Club Botoșani, desfășoară, în perioada 25 -27 octombrie, conferința  ,,Drogurile, de la fascinație la dependență’, eveniment adresat elevilor de nivel liceal din județul Botoșani, cadrelor didactice, consilierilor școlari și medicilor/ asistenților medicali din cabinetele medicale școlare, având ca scop prevenirea și combaterea consumului de  substanțe interzise.

Invitatul special al conferinței, prof. dr. Cătălin Țone, expert antidrog și antidoping, alături de Lucian Ibănescu, fost consumator, se axează pe cartea educației preventive, prin conștientizarea elevilor asupra consecințelor dramatice ale consumului  de substanțe psihoactive.

În cadrul activităților sunt abordate, printr-un discurs adaptat liceenilor, prin  prezentarea experiențelor din viața unui fost consumator  și prin exemple practice și filmulețe educative, aspecte privind prevenirea comportamentului antisocial al elevilor, alegerea anturajului de către aceștia, răspunderea penală asociată consumului de substanțe interzise, dar mai ales efectele dăunătoare ale acestora asupra stării de sănătate.

Scopul acestor activități interactive este de a crește nivelul de sensibilizare și responsabilizare a elevilor, în vederea oferirii de modele pozitive și reducerii influenței factorilor de risc  în consumul de substanțe interzise. Realitatea în care trăim, pericolele care atacă viața adolescenților, traficul și consumul de droguri, ne obligă în permanență la noi abordări în lupta antidrog”, a declarat Bogdan Suruciuc, inspector general al IȘJ Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *