Valeriu Iftime vrea să mute echipa de fotbal la Suceava. „La Botoșani trăim pe paie, nu prea avem în spate glorii”

Omul de afaceri Valeriu Iftime, patronul echipei de fotbal FC Botoșani, a dezvăluit, în cadrul unui interviu, că vrea să mute echipa de fotbal la Suceava dacă va fi susținut de autoritățile locale din Suceava.

Iftime susține că în Suceava sunt mai multe glorii, dându-l exemplu pe Dorin Goian. El a spus că a purtat deja o discuție în acest sens cu primarul Ion Lungu. Iftime spune că este nevoie de o infrastructură adecvată pentru a crea un club solid.

„Cred că la Suceava se putea realiza mai mult dacă eram noi, adică eu, asociații mei, banii și Primăria de aici. La Suceava e mai multă ambiție, mai multă forță în spate, mai multă împingere, sunt multe valori fotbalistice. La Botoșani trăim pe paie, nu prea avem în spate glorii, cum sunt Goian și alți jucători care au cunoscut consacrarea plecând de la Suceava. Asta creează o masă critică de a împinge lucrurile. La un moment dat, am vorbit cu primarul Ion Lungu, să știți. Și acum aș veni! Nu vreau să insist eu foarte tare. Ideea e în felul următor: academia de fotbal trebuie să fie a orașului, nu a mea, chiar dacă mă obligă Federația. Costurile ar fi cam de 500.000 de euro pe an. Primarul a spus că da, se gândește, ar putea să o facă. Eu aș ține echipa aici, dar ai nevoie de o academie puternică și productivă, pentru a crea un cadru de interes în jurul tău. Dacă aduci numai străini, nimeni nu te ia în seamă. Pe de altă parte, există în Suceava, din fericire, o masă de selecție mult mai mare și mai bună”, a precizat, pentru Monitorul de Suceava, Valeriu Iftime.

Potrivit sursei citate, Iftime ar muta echipa la Suceava și la vară deoarece la Botoșani „suferim din punct de vedere sportiv” și nu poate sta cu echipa în Liga I cu un buget de 3-4 milioane pe an.

„Da, aș aduce echipa la Suceava, categoric. Nu pot mâine, dar la vară, da. Nu se va mai numi FC Botoșani, se va numi FC… cum vrem noi. E FC Botoșani acum, că sunt eu din Botoșani, orașul n-are nici o acțiune, nici o treabă. Povestea este să ai un stadion cu o anumită rezonanță pe care să poți juca, să fie un stadion sau măcar un proiect de stadion nou, să vină lumea. I-am spus și primarului meu de la Botoșani că m-aș duce oricând în altă parte, la Iași sau la Suceava. Dacă ar fi un proiect și vine cineva foarte serios către noi, eu mut echipa. În acest moment suferim din punct de vedere sportiv, însă salvarea de la retrogradare e o chestie simplă, un mic impuls în iarnă și… dar trebuie să știu unde mă duc. Să stau în Liga I cu un buget de 3-4 milioane pe an nu merge”, a spus Iftime.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *