Vești bune pentru mai multe mămici din Botoșani, care primesc indemnizație de creștere a copilului

Vești bune pentru mai multe mămici din Botoșani, care primesc indemnizație de creștere a copilului. Mămicile de gemeni și tripleți vor primi mai mulți bani de la 1 noiembrie,

Potrivit legii. familiile cu gemeni, tripleți sau multipleti în componență, vor beneficia de majorarea cu 50% a indemnizației de creștere a copilului și, conform bazelor de date ale Agenței Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani, în acest moment, la nivel județean figurează  16  familii ce au în îngrijire gemeni sau tripleți.

Majorarea se acordă şi în cazul copiilor născuţi în timpul în care părinţii primesc deja indemnizaţia pentru creşterea altui copil. De asemenea, sunt acordate unele facilităţi fiscale pentru părinţi, prin majorarea nivelului de venituri supuse impozitului ce poate fi obţinut de părinte în perioada concediului pentru creşterea copilului. Astfel, plafonul urcă de la 6.500 de lei la 10.512 lei.

Indemnizațiile vor fi majorate începând cu plățile care vor fi efectuate către beneficiari în luna noiembrie 2023, atunci când vor fi făcute plățile pentru luna octombrie 2023. Este de menționat faptul că, părinții care sunt în plată la acest moment, nu trebuie să depună altă cerere, majorările urmând a fi operate din oficiu la nivelul Agenției pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani”, a declarat Sebastian Tocariu, directorul AJPIS Botoșani.

Poliţist din Botoşani, trimis în judecată pentru fapte de corupţie. Suspectat de 9 infracţiuni

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *