Cum să-ți adaptezi rutina de îngrijire a pielii pentru vremea rece?

Pe măsură ce anotimpurile se schimbă, la fel ar trebui să o facă și rutina de îngrijire a pielii. Așadar, începând din toamnă, este ideal să selectezi cele mai bune produse de îngrijire a pielii care funcționează pentru a menține pielea sănătoasă și hidratată în timp ce se luptă cu temperaturile mai scăzute. E ideal să introduci diferite produse în rutină, deoarece toamna și iarna pielea tinde să fie puțin mai uscată și deshidratată. Pielea este lipsită de umiditate în climatul rece și uscat, prin urmare, vei dori să îi oferi toată hidratarea pe care o poți obține.

Iată câteva sfaturi pentru a face tranziția la rutina de îngrijire a pielii pentru perioada rece

Utilizează un demachiant hidratant

Pe măsură ce temperatura scade și nivelul de umiditate face același lucru, iar pielea noastră își pierde la rândul ei umezeala din cauza aerului uscat din jurul nostru. Așadar, în timpul sezonului de iarnă, fă trecerea la un produs de curățare hidratant care poate contribui la hidratarea pielii uscate și poate sprijini bariera pielii pentru a ajuta la protejarea pielii de efectele dăunătoare ale vremii reci. Acest lucru ajută, de asemenea, la spălarea celulelor moarte ale pielii, fără a lăsa pielea să se simtă strânsă sau uscată.

Aplică o cremă hidratantă

Este important să folosești creme care conțin ingrediente hidratante și de reparare a barierei, cum ar fi ceramidele, petrolatumul, glicerina și acidul hialuronic, mai degrabă decât loțiuni. Asta pentru că nu multe loțiuni conțin conținut de apă, o componentă cheie pentru etanșarea umezelii. Cremele preferate ale sezonului rece sunt de obicei cele care conțin ceramide și acid hialuronic, precum sunt produsele din gamele de cosmetice RNW, disponibile pe site-ul 24beauty.ro, care vor veni în ajutorul tău în fortificarea protecției naturale a pielii și prevenirea deshidratării.

Folosește un exfoliant blând

Pielea uscată va rămâne uscată fără o exfoliere ușoară. Evitați scruburile dure și optați pentru creme hidratante cu acid lactic, care acționează ca un exfoliant și un umectant, îndepărtând pielea moartă și atrăgând umezeala în piele simultan.

Introdu un unt de corp

Pentru a menține bariera protectoare a pielii hidratată în timpul sezonului de iarnă, răsfață-te cu unt de corp cremos, cu ingrediente destinate pielii uscate, cum ar fi uleiurile fortifiante de shea și cacao.

Fă dușuri mai scurte și redu temperatura

A face dușuri lungi și fierbinți poate fi reconfortant când este frig afară, dar, potrivit dermatologilor, apa fierbinte poate îndepărta uleiurile naturale ale pielii, cauzând uscarea pielii. În schimb, experții în dermatologie medicală și cosmetică, recomandă menținerea dușurilor scurte, între cinci și 10 minute și folosirea unei temperaturi potrivite a apei.

Nu uita de protecția solară

Chiar și în iarna, razele soarelui pot cauza daune pielii și grăbi procesul de îmbătrânire. Prin urmare, aplicarea unui produs cu factor de protecție solară (SPF) este esențială. Poți utiliza produse care conțin SPF alături de o cremă hidratantă. Acest lucru ajută la prevenirea îmbătrânirii premature a pielii, dar și la prevenirea apariției petelor solare.

 

În concluzie, adaptarea rutinei de îngrijire a pielii pentru sezonul rece este esențială pentru a menține o piele sănătoasă și strălucitoare. Hidratarea adecvată, curățarea blândă, protecția solară și utilizarea de produse bogate în nutrienți pot face o mare diferență.

Sursa foto: pexels.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *