FOTO! Polițiștii criminaliști, în mijlocul elevilor de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Botoșani

În perioada 23-26 octombrie 2023,  poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi cei din cadrul Serviciului Criminalistic, în parteneriat cu reprezentanţi ai  Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Botoşani au desfăşurat activități alături de  elevii Colegiului Naţional Mihai Eminescu, Botoşani. Prevenirea consumului de droguri, precum şi promovarea profesiei de poliţist au fost doar câteva din temele abordate în cadrul întâlnirilor .

Tinerii au primit  recomandări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte în diferite situaţii de risc, implicaţiile consumului de droguri la vârsta adolescenței.

Discuţiile au vizat legislaţia în vigoare în domeniul consumului şi traficului drogurilor, exemple de situaţii în care tinerii au consumat droguri sau au fost implicaţi în alte infracţiuni din sfera traficului de substanţe interzise, precum şi consecinţele legale ale acţiunilor acestora. Specialiştii din cadrul C.P.E.C.A Botoşani le-au explicat elevilor ce sunt drogurile,  ce efecte au, din ce sunt obţinute, încercând să îi conştientizeze pe aceştia de consecinţele consumului de substanţe interzise. De asemenea, tinerilor le-au fost prezentate prevederile Legii 213 din 2023, intrată în vigoare în vara acestui an.

De asemenea,  poliţiştii criminalişti au fost în mijlocul liceenilor pentru a le prezenta metode şi tehnici de cercetare specifice activităţii lor, dându-le posibilitatea de a face o alegere informată în cazul în care doresc să urmeze o carieră în domeniu. Elevii claselor terminale au primit informaţii referitoare la unităţile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne, procedura de admitere, precum şi sfaturi practice de la absolvenţi ai acestora.

Întâlnirile cu poliţiştii s-au finalizat cu multe întrebări şi răspunsuri, multe curiozităţi satisfăcute, dar şi cu dorinţa exprimată de ambele părţi de a continua acest tip de activităţi, informează printr-un comunicat Inspectoratul de Poliție Județean.

FOTO Prima imagine cu Gabriel, copilul de trei ani aruncat de mamă pe geam, după ce a ieșit din spital. Micuțul radiază alături de tatăl său

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *