FOTO Exerciții demonstrative la Jandarmeria Botoşani, de Ziua Porţilor Deschise pentru copii

Aproape 700 de elevi și preșcolari au vizitat astăzi sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani, la Ziua Porților Deschise pentru Copii. Cu această ocazie, au aflat, de la mic la mare, care sunt misiunile jandarmilor, s-au familiarizat cu mijloacele de intervenție din dotare, dar și cu autospecialele de serviciu, informează printr-un comunicat Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani

Ca de obicei, cele mai așteptate momente ale vizitei au fost exercițiile de disciplină canină și de imobilizare a unui infractor, executate ireproșabil de câinii de serviciu Pih și Dop, împreună cu conductorii lor.

Liceeni au primit, în plus, pliante cu informații referitoare la admiterea în școlile militare de subofițeri jandarmi Fălticeni și Drăgășani și la o carieră în Jandarmeria Română.

Activitatea de astăzi a fost organizată în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Botoșani, în cadrul programului național ,,Școala Altfel”. Ne-am bucurat de prezența unui număr atât de mare de copii în curtea inspectoratului și sperăm că, și pentru ei, azi a fost, cu adevărat, o zi altfel”, a declarat Dan Izotov, purtătorul de cuvânt al IJJ Botoșani.

Un jandarm din Botoșani s-a stins din viață. Avea doar 53 de ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *