Schimbare majoră în Codul Rutier. Greșeala care îi poate lăsa pietoni pe șoferi

O nouă schimbare majoră în Codul Rutier! Toți șoferii trebuie să știe că dacă vor face o astfel de greșeală, vor rămâne pietoni. Mai exact, potrivit noilor modificări, oamenii legii vor putea dispune suspendarea înmatriculării autoturismului dacă acesta nu are asigurarea RCA valabilă.Potrivit noilor modificări din Codul Rutier, înmatricularea autoturismelor ar putea fi suspendată de oamenii legii dacă asigurarea RCA nu mai este valabilă. Așadar, dacă un șofer riscă să conducă un vehicul care are asigurarea de răspundere civilă RCA expirată, oamenii legii vor avea dreptul să dispună suspendarea înmatriculării acestuia.

Până în prezent, suspendarea înmatriculării unui autoturism putea fi dispusă în cazul în care șoferul circula fără să facă la timp inspecția tehnică periodică a mașinii.

Conform unui protocol stabilit, înregistrarea suspendării înmatriculării și încetarea acesteia se vor baza pe datele privind inspecția tehnică periodică a vehiculului și asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto, furnizate de Registrul Auto Român și Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România. Este important de știut și că, suspendarea din circulație încetează însă în ambele situații în cazul în care probleme sesizate sunt remediate, scrie digi24.ro.

Șoferii care merg cu geamurile murdare la maşină vor avea parte de amenzi usturătoare din partea autorităților. Mai exact, vorbim despre sume cuprinse între 870 și 1.160 de lei, dacă mizeria de pe geam obstrucționează vizibilitatea, spune o lege din Codul Rutier.

Potrivit informațiilor însă, amenda va rămâne la latitudinea polițistului rutier, asta pentru că în lege nu este specificat cât de curat trebuie să fie geamul mașinii.

Suspendarea medicului Mariana Pitrop a expirat. Ce decizie a luat doctoriţa suspectată de moartea Alexandrei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *