Firmă din Botoșani amendată cu 20.000 lei de inspectorii de muncă

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Botoșani a desfășurat o acțiune de control la angajatorii din județ care lucrează cu zilieri, aplicând o amendă usturătoare.

Acțiunea de control a avut loc în cadrul unei Campanii privind verificarea modului de respectare de către beneficiari a prevederilor Legii nr.52/2011 privind exercitarea unor activități cu caracter ocazionat desfășurate de zilieri, care s-a finalizat pe 13 octombrie.

In cadrul acestei campanii s-au efectuat 42 controale, s-au constatat 12 neconformități pentru remedierea cărora s-au dispus măsuri și s-a aplicat 1 sancțiune, transmite printr-un comunicat ITM Botoșani.

Un angajator a fost sancționat pentru primirea la muncă a unei persoane fără transmiterea elementelor contractului individual de muncă în registrul general de evidență a salariaților cel târziu în ziua anterioară începerii activității, aplicându-i-se o amendă în valoare de 20.000 lei”, precizează sursa citată.

Businessul unei tinere din Botoșani pierde teren în fața „chinezăriilor”. „Într-un an, abia dacă s-au oprit câţiva clienţi”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *