Un pasaj subteran va lega Cornișa de versantul de la Pacea. „Vor fi două sensuri pentru biciclete și trotuare pentru pietoni”

Un pasaj subteran va fi construit pentru a contacta parcul de agrement Cornișa de versanul de la Pacea, pentru pietoni și bicicliști, a anunțat primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei. Este vorba despre lucrări care fac parte dintr-un proiect de construire a peste 13 kilometri de piste de biciclete, pe trei trasee. Pe 21 de hectare, botoșănenii vor avea parte de un complex pentru petrecerea timpului, în valoare de 14 milioane de lei.

„Este o licitație în desfășurare pentru amenajarea unei piste de biciclete, cu trei ramuri, care va avea un punct terminus la Cornișa. Interesant la această licitație este că vom executa o subtraversare astfel încât cetățenii care vor veni în parcul acesta de agrement sau pe partea dreaptă a drumului național vor putea ajunge la Cornișa”, a spus primarul.

Edilul a explicat că nu a primit aviz de la Poliția Rutieră pentru amenajarea unei treceri de pietoni din cauza categoriei drumului.

„Și atunci pentru pietoni și biciclete am cerut în cadrul proiectului tehnic pentru amenajarea pistei de biciclete o subtraversare. Vor fi două sensuri pentru biciclete și trotuare stânga- dreapta pentru pietoni”, a declarat Cosmin Andrei.

Zona de agrement de pe versantul Pacea va fi în completarea Zonei de agrement Cornișa și va avea un skatepark, spațiu de socializare, traseu de mountain bike, spațiu de joacă(2000mp), căsuțe în copaci, zonă de grătare, paintball, tir cu arcul, pereți pentru escaladă, tiroliană, teren de fotbal cu gazon, teren de baschet cu tartan, alei de alergare cu tartan, 62 bănci smart, zona de promenadă, iluminat public, arbori si arbuști.

Primarul unei comune din Botoșani, revoltat, după ce un culoar pentru berze i-a pus bețe în roate pentru un proiect: „Doamne, iartă-mă! Dar barza aia nu vede că e ridicată o antenă acolo și nu se poate feri? Trebuie să pun indicatoare?”

2 thoughts on “Un pasaj subteran va lega Cornișa de versantul de la Pacea. „Vor fi două sensuri pentru biciclete și trotuare pentru pietoni”

  1. daca se lucreaza ca la noua pista de alergare cu banci smart…DUPA 10 ZILE DE LA DESCHIDERE CE SPUN BENEFICIARII :
    PISTA ARE 1 METRU LATIME DOR PE UN SINGUR SENS , IN REST BANLE SUNT O BATIAE DE JOC ! SE PUTEAU PUNE 20 BANCI CU UN ROUTER SI INTERNET GRATUIT NU PE FIECARE BANC ASTA E O EXCROCHERIE SA PLATESTI PE 6 BANCI 70.000 EURO E BATAIE DE JOC DE BAN PUBLIC! PISTA DIN CE O FI, DEJA FACE VALURI DE LA ALERGAT…. SE CUTEAZA ?? AU FOST PUSE PAVELE PE CARE POTI FACE ENTORSA DACA NU ESTI ATENT??PENTREU CE DOMNULE PRIMAR SAU CHELTUIT 1.000.000 DE EURO??? INTREBAM SI NOI BENEFICIARII??

  2. Raspuns pentru circul de stat.
    1.Cine a spus ca cele 6 banci Smart au costat 70.000 Euro?(sunteti intro foarte mare eroare in privinta pretului)
    2.Pista este din tartan si nu are 1 metru latime ,daca se incerca sa se faca mai lata, nu iesea procentul de spatiu verde,ceea ce ducea la pierderea finantarii,iar in privinta rezistentei tartanului alergati pe el pana se va roade acel tartan.Are garantie 5 ani,daca se distruge de la alergat,(nu de la biciclete sau de la role)constructorul il va turna din nou pe cheltuiala lui.
    3.Pentru a se evita entorsele,este indicat ca cei care merg in Parcul de pe Varnav nr.17 A,sa foloseasca incaltaminte adecvata atat pentru pista de alergare cat si pentru accesul pe aleile cu dale inerbate.
    4.Alea nu sunt pavele, sunt dale inerbate si au fost propuse in Proiect pentru a se obtine punctaj la depunerea proiectului si implicit aprobarea finantarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *