Noi promisiuni pentru investiția la barajul de la Vârfu Câmpului. Fechet: Reprezintă o prioritate pentru Ministerul Mediului

Noi promisiuni pentru investiția la barajul de la Vârfu Câmpului, început în urmă cu mai bine de 30 de ani. Ministrul Mircea Fechet a declarat, luni, la Botoșani, că finalizarea barajului de la Vârfu Câmpului reprezintă o prioritate pentru Ministerul Mediului. Lucrările la baraj începute cu ani în urmă, nu sunt finalizate nici la această dată, motiv pentru care ministrul a spus că va merge astăzi acolo pentru a vedea investiția.

Barajul de la Vf. Câmpului reprezintă o prioritate pentru Ministerul Mediului, nu doar în ceea ce înseamnă deblocarea procedurilor care țin de Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate sau de Administrația Bazinală Siret, dar mai ales în legătură cu identificarea unor soluții concrete pentru finanțarea restului de executat a acestor lucrări. Că mai avem de executat 15%, 10 sau 20%, probabil că în urma actualizării studiilor de teren, proiectelor tehnice, restului de executat vom avea și această cifră. Importantă este decizia pe care am luat-o alături de colegii mei astăzi, aici, la Botoșani, respectiv aceea de a institui un grup de lucru care va avea această sarcină: nu doar să evalueze stadiul, dar să propună foarte rapid niște soluții, pentru ca locuitorii județului Botoșani să poată beneficia de această investiție foarte importantă”, a afirmat Mircea Fechet.

Lucrările la Barajul de la Vârfu Câmpului a fost început în 1987 şi au fost realizate doar în proporţie de 70%. Acumularea se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 600 de hectare, având o lungime de zece kilometri.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *