FOTO! Un polițist de frontieră botoșănean și câinele său, campioni la detectarea de substanțe interzise

Cei mai buni conductori de câini de serviciu și-au disputat locurile fruntașe la Campionatul de dresaj al câinilor de serviciu al MAI, care s-a desfășurat la Centrul Chinologic „Dr. Aurel Greblea” Sibiu!

În premieră, proba pentru câine detectare stupefiante a fost organizată exclusiv pentru cursanții din cadrul Centrului Chinologic, care specializează câini pentru această categorie de serviciu.

Podiumul a fost ocupat de echipajele canine din cadrul poliției de frontieră – ITPF Iași reușind să ocupe locul I și III cu trei echipaje, echipajul de la Garda de Coastă, locul al II-lea.

Locul I a fost obținut de un polițist de frontieră  de la SPF Rădăuți Prut. Este vorba de conducătorul agent șef de poliție Ionuț Covaș și cîinele COV.

Agentul șef Ionuț Covaș își desfășoară activitatea în cadrul SPF Rădăuți Prut – Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Iași, de 18 ani.

De-a lungul anilor a lucrat atât la frontiera verde‚ cât și în punctul de frontieră. Însă, la un moment al carierei sale, în anul 2022 a luat în primire un cățel de la Centrul Chinologic Sibiu. De mai bine de un an formează un cuplu cu Ecao, iar de atunci întreaga sa activitate s-a concentrat pe colaborarea cu coechipierul care i-a stat aproape în toate misiunile, coechiperul cel mai credincios și devotat – câinele de serviciu, transmite Poliția de Frontieră Română.

Poate cel mai important aspect în lucrul cu un câine este atașamentul, iar acesta se construiește în timp, cu răbdare și implicare maximă.

“Din 2008 mi-am dorit să devin conductor câine. Dacă nu ai pasiune pentru lucrul cu animalele nu poți face această meserie. Am și acasă câini, dar relația cu cel de serviciu este una specială. Ecao este câine specializat pe detectare tutun, dar acum facem dublă specializare și pentru descoperirea de stupefiante. De când a devenit câine poliţist, Ecao nu a dat niciodată greş. Poate și pentru că se antrenează zilnic mai multe ore, are timp de joacă şi facem împreună şi serviciul de 12 ore. Câinele meu este un partener minunat, pe care te poți baza mereu”, spune despre Ecao, Ionuț Covaș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *