O primărie dintr-o comună din Botoșani construiește nu mai puțin de 12 parcuri de joacă pentru copii. Bugetul alocat: 5,8 milioane lei

O primărie dintr-o comună din județul Botoșani construiește nu mai puțin de 12 parcuri de joacă pentru copii. Este vorba de Primăria comunei Ungureni, care va amenaja spații de joacă pentru copii în localitățile Călugărenii Noi, Călugăreni, Mândrești, Borzești, Mihai Viteazu, Durnești, Plopenii Mari, Ungureni (centru), Ungureni (Sapoveni), Ungureni (Epureni), Vicoleni și Plopenii Mari (liceu).

Suprafețele de teren puse la dispoziție se vor amenaja în vederea asigurarii unor zone de recreere pentru copii, în care aceștia să desfășoare diverse activități în timpul liber.

„Spațiile de joacă propuse se vor amplasa pe teren aferent unităților de invatamant prescolar, scolar si liceal. Zona pe care se vor amplasa echipamentele se va realiza sub forma unui covor continuu turnat, de tip cauciucat cu o grosime de 3 cm, in diverse culori. Perimetral spațiile de joacă sunt prevăzute cu stalpi de iluminat prefabricati. Sunt prevăzute alei de acces în incinta spațiului de joacă cu legatura la sistemul existent. Acestea se vor realiza din pavele autoblocante pe strat de nisip pilonat de 5 cm grosime si un strat de balast compactat de 30 cm grosime, fiind delimitate de borduri fixate pe o fundație din beton tip C16/20 turnat monolit. In vederea sigurarii unor zone de odihna pentru adulti s-au prevazut banci din cadru metalic profil rotund si rigle din lemn rasinoase”, susțin reprezentanții Primăriei Ungureni, care au scos la licitație construcția terenurilor de joacă.

Colectarea deseurilor menajere se va realiza in cadrul unor cosuri de gunoi confectionate din cadru metalic cu recipient din tabla. Imprejmuirea este realizata din panouri decorative colorate PVC cu o grosime de 15 mm cu fixare pe stalpi de otel din teava cu diametrul de 40 mm. Perimetral spatiile de joaca sunt prevazute cu stalpi de iluminat prefabricati avand o inaltime de 300 cm fixati in blocuri de beton. In cadrul zonei spațiului de joaca sunt prevăzute subzone de amplasare arbori.

Pentru desfășurarea activităților de recreere s-au prevăzut echipamente pe grupe de varsta 2-8 ani si 3-14 ani.

Durata de executie a lucrarilor este de 36 luni, Perioada de garantie de buna executie este de minim 36 luni.

Valoarea totala estimata: 5.885.848 lei, fără TVA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *