Două comune din Botoșani s-au asociat pentru a-și cumpăra microbuze electrice și stații de încărcare pentru mașinile electrice

Două comune din județul Botoșani s-au asociat pentru a-și cumpăra microbuze electrice și stații de încărcare pentru mașinile electrice. Este vorba de comunele Cristești și Coșula, care vor implementa un comun un proiect cu finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Cele două comune au obținut pentru aceste investiții o sumă de aproape trei milioane de lei, cu care vor achiziționa două microbuze electrice și șase stații de încărcare pentru mașinile electrice.

Prin achiziționarea de autovehicule electrice pentru transport comunitar și a stațiilor pentru încărcarea acestora se aduce un plus de valoare comunelor Cristești și Coșula din județul Botoșani și se asigură utilitatea unei soluții de mobilitate modernă și sustenabilă compatibilă cu cerințele impuse de UE privind protecția mediului. În acest scop s-a depus in cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta 10 – Fondul local, proiectul cu denumirea „Achiziția de microbuze electrice și stații de încărcare în cadrul parteneriatului format din comunele Cristești și Coșula”, susțin reprezentanții Primăriei Cristești, cei care au lansat licitația pentru desemnarea firmei care va vinde microbuzele și stațiile de încărcare..

Cele două microbuze electrice vor avea fiecare o capacitate de minim 15 locuri, din care minim un loc pentru scaunul cu rotile și un loc pentru șofer. Din cele șase stații de încărcare electrice, două vor fi cu încărcare lentă și patru cu încărcare rapidă

Valoarea totala estimată a proiectului este de 2.953.620 lei.

Rețea de 16 magazine din Botoșani, scoasă la vânzare

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *