Mașină urmărită 2 kilometri de polițiștii botoșăneni după ce nu a oprit la semnal. Motivul pentru care șoferul a fugit de oamenii legii

Un șofer din Botoșani a fost urmărit de polițiști întrucât nu  a oprit la semnalul acestora. Joi, 19 octombrie 2023, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani, în timp ce se aflau pe drumul public, din comuna Havârna, au efectuat semnal regulamentar  de oprire unui autoturism, al cărui conducător auto și-a continuat deplasarea, fără a se conforma.

Echipajul de poliție a procedat la urmărirea acestuia pe o distanță de 2 kilometri, când s-a reușit blocarea sa. Ulterior, a fost stabilită identitatea conducătorului auto, în persoana unui bărbat, de 40 de ani, din comuna Havârna.

În urma testării cu aparatul etilotest, valoarea rezultată a fost de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat.  Mai mult decât atât, autoturismul pe care îl conducea nu avea efectuată inspecția tehnică periodică și nici nu deținea asigurare obligatorie. Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de peste 1700 de lei, totodată fiindu-i reținut și certificatul de înmatriculare”, a declarat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani..

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *