Filarmonica ”George Enescu” din Botoșani ar putea fi mutată în clădirea reabilitată a Teatrului ”Mihai Eminescu”. Primar: Cred că este foarte potrivit

Filarmonica ”George Enescu” din Botoșani ar putea fi mutată în clădirea reabilitată a Teatrului ”Mihai Eminescu” din Botoșani. Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a declarat că în acest moment există probleme cu plata chiriei către Casa Sindicatelor Botoșani, acolo unde Filarmonica își desfășoară activitatea.

Edilul a precizat că în urma reabilitării, suprafața utilă a teatrului a fost mărită cu 25%.

”Știu în acest moment că Teatrul Mihai Eminescu are spații generoase, clădirea de care vorbim. Instituția Teatrul ”Mihai Eminescu” poate încăpea aici, dar cred că este loc și pentru Filarmonica George Enescu din Botoșani. A fost în trecut sediu pentru filarmonică în această clădire, s-au înțeles foarte bine și cred că este foarte potrivit. Mai mult, la Casa Sindicatelor întâmpină unele dificultăți cu plata chiriei și cu relația cu cei care dețin casa sinducatelor și consider că este potrivit ca să vină și Filarmonica George Enescu din Botoșani în această clădire, care a fost reabilitată cu banii botoșănenilor, ca să nu mai plătim chirie la Casa Sindicatelor și motivat de faptul că avem un sediu administrativ în plus pentru cei de la Filarmonică în fosta clădire a Filateliei”, a afirmat Cosmin Andrei.

O altă locație pentru mutarea Filarmonicii ar fi Cinema Unirea, însă clădirea presupune, de asemenea, o reabilitare, lucru care nu este posibil în viitorul apropiat.

Dacă reușim să reabilităm Cinema Unirea și printr-o documentație să înălțăm clădirea, să facem un centru cultural, da,  ar putea fi mutată, dar acest proces este de durată iar în acest moment nu avem o axă de finanțare cu fonduri europene, nemaivorbind de perioada de timp de care am avea nevoie să construim o clădire. Consider că până atunci, într-o înțelegere cu Teatrul Mihai Eminescu și dacă spațiile vor permite, să putem ține repetiții în această clădire, pentru că în ceea ce privește spectacolele, cu singuranță ne vom înțelege. Filarmonica are de regulă reprezentații vinerea și Teatrul ”Mihai Eminescu poate ține specatcole sâmbătă și duminică . Eu cred că se vor înțelege, pentru că am suplimentat suprafața utilă a Teatrului Mihai Eminescu , am construit în plus”, a adăugat primarul Cosmin Andrei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *