Sute de cazuri de infecții respiratorii și pneumopatii la Botoșani. Medic epidemiolog: Grupele cele mai afectate sunt grupele de copii și tineri

Sute de botoșăneni se aflau, la începutul acestei săptămâni, în evidențele Direcției de Sănătate Publică (DSP) Botoșani cu viroze respiratorii și pneumopatii. Potrivit medicului epidemiolog Irina Alecu, cei mai afectați sunt copiii și tinerii.

Dacă săptămâna trecut erau 1.099 de cazuri, săptămâna aceasta numărul celor cu infecții respiratorii și pneumopatii a scăzut la 997 de cazuri. Deocamdată nu au fost raportate cazuri de gripă, dar au fost 754 de cazuri de infecții respiratorii, dintre care 81 la copii de până un an, 146 la copii între 2 și 4 ani, 251 la copii cu vârste între 5 și 14 ani, iar 64 la persoane de peste 65 de ani.

Pneumopatii au fost 243 de cazuri, din care 44 la copii de până un an, 38 între 2 și 4 ani, dar și 57 la persoane de peste 65 de ani. Datele sunt pentru săptămâna 09- 15 octombrie.

„Grupele cele mai afectate sunt grupele de copii și tineri, fiind cei mai activi și cei mai expuși la a transmite între ei orice componentă virală, dar nu am avut situații deosebite, alarmante până în acest moment”, a declarat Irina Alecu.

Veste tristă despre mămica de 26 de ani din Botoșani, cu șase copii, care a ajuns în stare gravă la spital

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *