FOTO Patru tineri din Botoșani, elevi ai Colegiului Militar, au promovat învățământul militar în școlile și liceele botoșănene. „ Cel mai emoționant moment…”

Proiectul „Ziua Armatei României în Școli” este în plin proces de desfășurare, iar elevii Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare” care participă la această activitate promovează învățământul militar în rândul elevilor din școlile gimnaziale sau din liceele civile.

În județul Botoșani, patru elevi ștefăniști, Theodora Turcu, Emilian Jijie, Andreea Constantiniu și Damian Dragotă, au transmis participanților de la Școala gimnazială nr. 6, Școala gimnazială nr. 7, Școala gimnaziala nr.17, Colegiul Național „A.T. Laurian”, Liceul Tehnic ”Gheorghe Asachi”, Liceul Economic „Octav Onicescu” și de la Liceul Teoretic „Doctor M. Ciucă” detaliile legate de admiterea în instituțiile militare de învățământ, oportunitățile oferite de cariera militară, dar și ce înseamnă să faci parte din marea familie a Armatei Române.

Elev caporal Andreea Constantiniu a avut parte de un moment emoționant, când, din postura de elev militar, a povestit elevilor Școlii Gimnaziale nr.17, școală unde a învățat, ce înseamnă să studiezi într-o instituție militară de învățământ.

„Cel mai emoționant moment pe care l-am trăit pe parcursul prezentărilor în școlile din Botoșani a fost cel în care am pășit în fosta mea școală, Școala gimnazială nr.17, care este locul unde mi-am format primele deprinderi și care m-a făcut să îmi aleg viitorul liceu. Mă simt onorată că am avut ocazia de a împărtăși din experiența mea colegilor mai mici, iar încântarea din ochii lor din momentul prezentării m-a făcut să simt că scopul meu a fost atins. Sper că o să calce mai departe și ei pe urmele unui elev de liceu militar, așa cum am făcut și eu”, a spus tânăra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *