Casa unui botoșănean, cuprinsă de flăcări. Pompierii, chemați de urgență

Casa unui bărbat din localitatea Mlenăuți a fost în pericol, marți seară, după ce funinginea depusă pe pereții din interiorul coșului de fum s-a aprins, precizează reprezentanții Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Botoșani.

Pompierii din cadrul Punctului de Lucru Darabani au intervenit prompt și au stins flăcările înainte de a se extinde la acoperișul casei.

Atenție la coșurile de fum!

Pompierii reamintesc faptul că în sezonul toamnă-iarnă multe dintre incendii se produc din cauza coșurilor de fum defecte, necurățate de funingine sau neprotejate termic față de materialele combustibile din structura acoperișului.

Verificaţi coşurile de evacuare a fumului, pentru ca acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteilor să incendieze materialele combustibile ale planșeului sau acoperișului (grinzi, astereală etc.).

Curățați periodic coșurile de fum pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare.

Tencuiți şi văruiți partea din pod a coşului de fum, în scopul sesizării imediate a fisurilor (căldura sau scânteile care ies prin fisurile unui coş de fum deteriorat constituie surse de aprindere, dacă în zona lor există elemente de construcţie sau structuri din lemn).

Îngroșați zidăria coşului la trecerea prin planşee, lăsând un spaţiu între această zidărie şi elementele combustibile ale planşeului.

Păstrați distanţa dintre faţa exterioară a coşurilor şi elementele combustibile ale acoperişului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *