FOTO Ștafeta Veteranilor „Invictus” a ajuns la Botoșani. Purtătorii ștafetei, așteptați de soldați și prefect

”Ștafeta Veteranilor INVICTUS” a ajuns marți, 17 octombrie 2023, în Municipiul Botoșani, unde a fost întâmpinată de reprezentanți ai Garnizoanei Botoșani și de prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă.

În fața Monumentului Eroilor Botoșăneni din cel de-al Doilea Răzvoi Mondial a avut loc ceremonia de Predare – Primire a Ștafetei Invictus între militarii Brigăzii 15 Mecanizată ”Podul Înalt” și militarii Batalionului 335 Artilerie ”Alexandru cel Bun”.

Sunt tare mândru de dumneavoastră și apreciez ceea ce faceți. Alergați pentru toți eroii care au luptat pentru țara noastră și le insuflați spiritul de învingător tuturor celor din jur. Exemplul oferit de dumneavoastră inspiră întreaga societate. Vă felicit pentru efortul pe care îl depuneți pentru a păstra vie memoria eroilor noștri!, a declarat Dorin Cornilă, prefectul județului Botoșani.

Peste 500 de voluntari Invictus, civili și militari din întregul Sistem Național de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională, purtători ai ştafetei, alergători şi ciclişti, parcurg mai bine de 3.300 de kilometri, pe trei trasee – albastru, galben şi roşu. Traseele vor ajunge toate la Carei, în ziua de 25 octombrie. În contextul sărbătoririi Zilei Armatei României, Asociația Voluntarilor Invictus desfășoară cea a X-a ediție a ”Ștafetei Veteranilor”, cu scopul de a promova valorile naţionale şi respectul față de veteranii şi eroii României, transmite printr-un comunicat Instituția Prefectului  Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *