Cresc salariile acestor angajați! Anunțul făcut de ministrul Culturii

Ministrul Raluca Turcan a transmis că a primit confirmarea din partea Ministerului Muncii privind o nouă lege a salarizării pentru sectorul cultural. Turcan a precizat că problema salarizării este prezentă atât în instituțiile publice, cât și în cele private. Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a declarat că este nevoie de o îmbunătățire pentru salariile din sectorul cultural. Ea a subliniat că nivelul actual al salariilor este „jenant de mic”. Oficialul a punctat că din această cauză nu sunt stimulați profesioniștii să lucreze în acest domeniu, potrivit Capital.ro.

Turcan a menționat că una dintre prioritățile sale în calitate de ministru al Culturii a fost îmbunătățirea situației salariilor din domeniul cultural. În acest context, ministrul a propus o nouă lege a salarizării pentru sectorul cultural, iar proiectul a fost acceptat de Ministerul Muncii.

Conform ministrului, această lege urmărește să rezolve problemele precum stimularea debutanților, eliminarea inechităților salariale între funcțiile de management și cele de execuție, precum și reducerea decalajului salarial dintre instituțiile culturale subordonate autorităților naționale și cele locale.

Astfel, Raluca Turcan a spus că „în condițiile în care salarizarea în domeniul cultural este una jenant de mică, am primit confirmarea că faptul că am realizat o variantă de lege a salarizării pentru domeniul cultural prin care să fie stimulați debutanții, să fie înlăturate inechitățile de salarizare între funcțiile de management și execuție din domeniul cultural, să fie redus decalajul dintre instituțiile aflate în subordinea autorităților naționale și cele locale, mă face să afirm, fără nicio reținere, că, dacă aceste propuneri pe care noi le-am transmis Ministerului Muncii și care au fost acceptate de către Ministerul Muncii vor intra în vigoare, atunci profesioniștii vor intra în domeniul cultural și, în același timp, angajații din domeniu vor fi stimulați să performeze”.

Problema salarizării este prezentă atât în instituțiile publice, cât și în cele private

Raluca Turcan a subliniat importanța problemelor legate de salarizare în domeniul cultural atât în instituțiile publice, cât și în cele private. În lipsa unei remunerații adecvate, este dificil să atragi profesioniști și să menții nivelul calității activităților culturale, a spus ministrul.

„Nu poți să determini oamenii să activeze în domeniul cultural, dacă ei au perspectiva unei salarizări la pământ. Și atunci, chiar din perspectiva unor profesioniști care au investit resurse personale pentru dezvoltarea unui muzeu unicat în România (Muzeul Textilelor – n.r.), am primit confirmarea că salarizarea trebuie reașezată complet în domeniul cultural”, a completat Raluca Turcan.

One thought on “Cresc salariile acestor angajați! Anunțul făcut de ministrul Culturii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *