Apar cazuri de bullying profesor-elev. Medic botoșănean: Orice remarcă a unui profesor la felul cum arată, cum e îmbrăcat, poate să facă răni adânci în sufletul unui adolescent

Situație îngrijorătoare: fenomenul de bullying  a început să apară și între profesor -elev nu doar la nivelul grupurilor de copii. Afirmația a fost făcută de medicul Laura Jijie, șefa Compartimentului de Neuropsihiatrie Infantilă din cadrul Spitalului Județean ”Mavromati” Botoșani, care spune că a întâlnit în ultima perioadă nu numai cazuri de bullying copil versus copil, ci și copil versus profesor.

Medicul botoșănean susține că orice critică adusă de un profesor la adresa unui elev cu privire la modul cum este îmbrăcat sau la imaginea fizică, pune amprentă pe acesta.

Încă mai există fenomenul de bullying școlar și bullying școlar nu am întâlnit numai copil versus copil, ci și profesor copil. Orice remarcă a unui profesor, chiar dacă nu a avut intenția de a critica, dar o remarcă la felul cum arată, la imaginea fizică, la felul cum e îmbărăcat, sau poate nu a știut, poate să facă răni adânci în sufletul unui adolescent. Și acel adolescent va dezvolta simptomatologie depresivă până la refuz școlar. Și așa sunt dificile, și constant așa din discuțiile cu adolescenții, o dată cu renunțarea la uniforme că există o presiune și o comparație între adolescenți cu promovarea unor non valori, respectiv promovarea unor valori legate de haine de firmă, de telefoane de ultimul răcnet și nu se mai pune accent pe performanța academică, pe capacitatea copilului de a învăța și de a obține note bune. Există o discriminare pozitivă: ce contează acum, să fii la modă sau să înveți carte? Și ei suferă și sunt mulți care se izolează, au aceste trăiri negative legate de statutul lor social, afectează și calitatea relației cu părinții, pentru că sunt mulți care își învinovățesc părinții că nu au și ei aceleași resurse materiale ca alții. Și au fost cazuri în care am întâlnit la copii cu potențial intelectual foarte bun la care s-a pus problema renunțării la școală, pentru a se angja și a avea bani ca să se simtă la fel ca ceilalți care au  bani”, a precizat medicul Laura Jijie.

Nereguli și la magazinele Kaufland din Botoșani. Unele activități comerciale au fost închise temporar

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *