Numărul botoșănenilor care aleg mașinile electrice, în creștere. Câte autovehicule electrice au fost înmatriculate până acum

Foto opinia timisoarei

Numărul botoșănenilor care aleg mașinile electrice este în creștere. Peste 120 de mașini electrice au fost înmatriculate în județul Botoșani, în perioada 1 ianuarie- 31 august, potrivit reprezentaților Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor Botosani. Numărul acestora este considerabil mai mare față de ceilalți ani. Spre exemplu, în ianuarie 2022, doar 36 de mașini electrice erau înmatriculate în județul nostru.

„Au fost inmatriculate un numar de 122 vehicule electrice pentru care au fost  eliberate numere verzi, conform Ordinului Comun MMAP/MAI/MTI – 676/44/433/2022”, precizează reprezentanții SPCRPCIV.

În aceeași perioadă au fost emise 11.969 permise de conducere, reprezentand o crestere cu 3.479 posesori fata de aceiasi perioada a anului trecut. Totodată au fost 640 de permise de conducere straine, iar numărul certificatelor de inmatriculare emise a fost de 14.169, reprezentand o crestere de 7.390 autovehicule fata de aceiasi perioada a anului trecut.

„De asemenea, pe parcursul derularii programelor de stimulare a reinoirii parcului auto “RABLA” – au fost efectuate un numar mare de radieri, aproximativ 2000 operatiuni”; precizează sursa citată.

Alertă! O mamă din Botoșani și cei doi copii ai săi, dați dispăruți. De trei zile nu sunt de găsit

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *