Avertizare meteo de ultimă oră! Județul Botoșani, sub Cod galben

Meteorologii au emis, duminică, două avertizări meteo de vreme rea. Astfel, potrivit ANM, județul Botoșani se află între 15 octombrie, ora 18 – 16 octombrie, ora 12 sub Cod galben. Fenomene vizate: intensificări ale vântului

În intervalul menționat temporar vântul va prezenta intensificări în sudul Transilvaniei și al Olteniei, în Dobrogea, cea mai mare parte a Moldovei și în sud-vestul și estul Munteniei, cu viteze de 55…65 km/h.  În Carpații Meridionali și de Curbură, în special la altitudini de peste 1700 m, vor fi rafale în general de 80…110 km/h.

A doua informare, valabilă de pe 15 octombrie, ora 12 până pe 16 octombrie, ora 16 este de: ploi moderate cantitativ, intensificări ale vântului, răcire semnificativă, precipitații mixte în zona montană înaltă.

Vremea va intra într-un proces de răcire semnificativă, duminică în vestul și nordul teritoriului, iar luni și în rest. Aria ploilor va fi în extindere, iar în zonele de munte, cantitățile de apă vor depăși 10…15 l/mp și izolat 20…25 l/mp. În noaptea de duminică spre luni se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare în nordul Carpaților Orientali, iar la altitudini mai mari de 1700 m și în restul masivelor montane.  Vântul se va intensifica temporar în majoritatea zonelor.

Hoață ghinionistă! O femeie a încercat să fure portofelul unui bărbat aflat la cumpărături în Piața Centrală, chiar în timpul unei razii a polițiștilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *