Botoșăneanca care a inventat ciorba rădăuțeană povestește cum i-a venit ideea în documentarul „Flavours of Romania” Am făcut într-un sfârşit de săptămână…

Foto captura observator

Bucătăreasa care a inventat ciorba rădăuţeană a ajuns pe Netflix. Apare în serialul documentar „Flavours of Romania”. La 77 de ani, femeia care a făcut una dintre cele mai bune ciorbe din lume a ajuns vedetă cu ajutorul producătorului britanic Charlie Ottley, un mare admirator al ţării noastre.

Cornelia Dumitrescu s-a născut la Botoşani, dar a inventat ciorba rădăuţeană căreia Charlie Ottley i-a dedicat un episod întreg din documentarul lui „Flavours of Romania”.

Cornelia Dumitrescu: O bucurie imensă, imensă, că nu m-am aşteptat, chiar a fost aşa o surpriză. 

N-am ştiut că vine. ne-am trezit cu el în restaurant. Și-a comandat o ciorbă, a servit-o şi după aceea ne-a spus cine este. A devenit fan ciorba rădăuţeană.  

Cornelia Dumitrescu a fost o viaţă întreagă bucătăreasă, dar ciorba rădăuţeană a inventat-o într-o duminică, acasă, pentru ai ei.

Ciorba rădăuţeană inventată în urmă cu 40 de ani a ajuns acum pe locul şapte în topul celor mai bune supe din lume

Cornelia Dumitrescu: Am făcut într-un sfârşit de săptămână, au fost şi copiii la masă, am servit toţi şi le-a plăcut şi încet, încet am introdus-o şi în restaurant. Şi a fost foarte bine primită. 

Angela Sehlanec, fiica: Eram nişte copii mofturoşi care trebuiau satisfăcuţi cumva ne-a plăcut, ne-a plăcut de la început. Avem şi noi eroina noastră, vedeta noastră tot mai populară ca să spun aşa. 

Ciorba rădăuţeană inventată în urmă cu 40 de ani a ajuns acum pe locul şapte în topul celor mai bune supe din lume. Este varianta dietetică a ciorbei de burtă, spun bucătarii.

Cornelia Dumitrescu: Conteză foarte mult ingredientele pe care le pui. să fie carnea calitate bună, smântâna la fel. N-am să fiu eu, dar ciorba o să rămână şi cine o s-o servească o să-şi aducă aminte şi de mine.

Nu doar ciorba rădăuţeană a făcut înconjurul lumii. Tot în judeţul Suceava, ne mândrim cu ceramica neagră lucrată de un tânăr talentat, promovat şi el de regizorul Charlie Ottley. În cei 10 ani de când a descoperit România, Charlie Ottley a realizat trei serii importante de documentare difuzate pe tot globul. Seria include câte un episod pentru fiecare regiune istorică a României. Promovează tradiții, obiceiuri, atracţii naturale, culturale și gastronomice, scrie Observator.

Nereguli și la magazinele Kaufland din Botoșani. Unele activități comerciale au fost închise temporar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *