Tinere puse la cerșit pe străzile din Botoșani. Cei care profitau de ele au fost arestați

Indivizii care puneau tinere la cerșit pe străzile din Botoșani au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. Mardalian Lazăr ar fi recrutat o persoană vătămată majoră, pe care, în perioada aprilie 2022 – august 2023, profitând de vulnerabilitatea emoțională a acesteia  și de relația afectivă dezvoltată, ar fi obligat-o prin constrângere fizică și morală să practice cerșetoria în folosul său, în locații din județele Botoșani, Covasna, Neamț, Suceava și Vâlcea.

Vasile Bobi Matei ar fi recrutat o persoană vătămată minoră cu care a dezvoltat o relație de concubinaj (din care ar fi rezultat un copil, în anul 2020) și pe care a pus-o să practice cerșetoria în folosul său, în zone aglomerate din județele Botoșani, Covasna, Neamț, Suceava și Vâlcea. Pe lângă traficul de minori, procurorii vor extinde cercetările în cazul său și pentru comiterea infracțiunilor de act sexual cu un minor și exploatarea cerșetoriei.

„În sarcina primului bănuit s-a reținut că ar fi recrutat o persoană vătămată majoră, iar, în perioada aprilie 2022 – august 2023, profitând de vulnerabilitatea emoțională a acesteia și de relația afectivă dezvoltată, ar fi obligat-o prin constrângere fizică și morală să practice cerșetoria în folosul său, în locații, din județele Botoșani, Covasna, Neamț, Suceava și Vâlcea”, precizează Poliția Suceava.

În ceea ce îl privește pe al doilea individ,  în perioada aprilie 2022 – august 2023, ar fi recrutat o persoana vătămată minoră și, profitând de situația familială a acesteia, de vulnerabilitatea emoțională și de relația afectivă dezvoltată ca urmare a relației de concubinaj (din care ar fi rezultat un copil, în anul 2020) ar fi exploatat-o, obligând-o prin constrângere fizică și morală, să practice cerșetoria în folosul său, în zone aglomerate din județele Botoșani, Covasna, Neamț, Suceava și Vâlcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *