20.000 de lei amendă pentru cei care stau la bloc. Ce trebuie să facem cu frunzele care cad pe jos

Românii care nu fac curat în grădina blocului se pot alege cu amenzi, potrivit unei legi care a apărut recent. Pe de altă parte, dacă dau foc la frunze riscă amenzi de 20.000 de lei. Pe de altă parte, este interzisă arderea frunzelor uscate în propria curte, precum și a vreascurilor și a altor resturi vegetale, scrie newsweek.ro.

Cei care nu respectă legea riscă amenzi cuprinse între 400 lei și 20.000 de lei. De asemenea, cetățenii care stau la casă riscă și ei amenzi dacă nu respectă legea privind arderea resturilor vegetale în curte.

20.000 de lei amendă pentru cei care stau la bloc. Ce trebuie să facem cu frunzele care cad pe jos

Garda de Mediu amintește  că arderea frunzelor este interzisă, precum și cea a vreascurilor ori altor resturi vegetale. Având în vedere că primăvara a sosit, iar cei mai mulți dintre românii care stau la casă fac curățenie în grădini, strângând frunzele și crengile, ei trebuie să știe că este complet interzis că dea foc acestora.

Este vorba de legea compostului, care a apărut de peste doi ani. Potrivit acesteia, este interzisă arderea frunzelor uscate în propria curte, precum și a vreascurilor și a altor resturi vegetale, scrie RTV.

Cei care nu respectă legea riscă amenzi cuprinse între 400 lei și 20.000 de lei. Mai exact, pentru persoanele fizice amenda maximă poate fi de 800 lei, iar pentru persoanele juridice, este cuprinsă între 10.000 și 20.000 de lei.

Sancțiunile se aplică și pentru focul aprins pe domeniul privat, și pentru cele de pe domeniul public. Garda de Mediu este cea care constată contravențiile și aplică amenzile.

One thought on “20.000 de lei amendă pentru cei care stau la bloc. Ce trebuie să facem cu frunzele care cad pe jos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *