Modificări la asigurarea obligatorie a locuinței. Noua lege intră în vigoare din noiembrie

Noua lege pentru asigurarea obligatorie a locuințelor va intra în vigoare din 11 noiembrie. Legea aduce modificări în ceea ce privește prețul, dar și perioada de asigurare.

„Începând cu 11 noiembrie, intra în vigoare nouă noastră lege. Una dintre modificări se referă la verificarea poliței de asigurare atunci când locuința este înregistrată în Cartea Funciară. Autoritățile nu știu despre existența acestei legi”, a declarat Nicoleta Radu, Director General al Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID).

O altă schimbare din noiembrie este creșterea primei de asigurare la 130 de lei. Dacă în prezent, prima pentru asigurarea locuințelor situate în imobile cu structura de rezistenţă din beton armat, metal ori lemn sau cu pereţi exteriori din piatră ori cărămidă arsă este de 20 de euro (aproximativ 100 de lei), din 11 noiembrie crește la 130 de lei. Tot de atunci, prețul va fi exprimat dar în lei.

Pentru locuințele cu pereţi exteriori din cărămidă nearsă sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic şi/ sau chimic, primele rămân cam la același nivel. Mai exact, ele vor fi 50 de lei, față de 10 euro, cât sunt acum. Totodată, clădirile cu bulină roșie vor putea fi asigurate facultativ, iar asigurarea obligatorie va putea fi făcută și pe mai mulți ani.

Lipsa poliției de asigurare PAD vă poate aduce amenzi. Potrivit Legii 260/2008, persoanele fizice și juridice riscă să fie amendate cu sume cuprinse în 100 și 500 de lei pentru lipsa poliței de asigurare obligatorie, informeaza RomaniaTV

FOTO! Un tânăr din Botoșani, medaliat cu aur la Olimpiada Internaţională „Ştiinţele Pământului” din India, a primit Distincţia „Crucea Moldavă” din partea ÎPS Teofan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *