S-a întâmplat la Botoșani! Un bărbat a produs un accident rutier, iar apoi, de nervi, a lovit mașina Poliției. Și-a aflat pedeapsa

arestat cu catuse pe mainiUn bărbat a fost condamnat la doi ani și opt luni de închisoare după ce un accident rutier provocat în luna august 2021. La scurt timp după producerea accidentului, soldat cu avarierea a patru mașini, acesta a devenit recalcitrant și a refuzat să sufle în etilotest, deși părea băut. Polițiștii din Botoșani l-au încătușat și l-au dus la sediul Poliției la audieri. Acolo, individul a spart un geam al mașinii de poliție și a lovit cu piciorul în autoturismul Inspectoratului de Poliție Județean, provocând avarierea acestuia. Ca urmare a acestor gesturi, șoferul a petrecut o noapte în arest, fiind reținut pentru 24 de ore.

Bărbatul a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, dar și pentru distrugere, iar magistrații Judecătoriei Botoșani l-au condamnat, săptămâna trecută, la doi ani și opt luni de închisoare, însă au suspendat executarea pedepsei.

În plus, bărbatul a fost obligat să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Consiliului local Paşcani sau în cadrul Direcţiei Regionale de Drumuri și Poduri Iaşi, pe o perioadă de 90 de zile.

De asemenea, el va trebui să plătească daune materiale de 999,59 lei către IPJ Botoșani, reprezentând contravaloarea reparației mașinii.

Solutia pe scurt:

I. În baza art. 396 alin. 1, 2 şi 10 C.proc.pen., condamnă pe inculpatul MOLDOVANU Florin, pentru săvârşirea infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, faptă prev. și ped. de art. 337 C.pen., la pedeapsa principală de 2 (doi) ani şi 6 (şase) luni închisoare (faptă din 24.08.2021). În temeiul art. 67 alin. 1 raportat la art. 66 alin. 1 lit. i) C.pen., aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a conduce autovehicule pe o durată de 2 (doi) ani, pedeapsă a cărei executare începe conform art. 68 C.pen.. În temeiul art. 65 alin. 1 C.pen. aplică inculpatului, ca pedeapsă accesorie, interzicerea aceluiaşi drept menţionat mai sus.

II. În baza art. 396 alin. 1, 2 şi 10 C.proc.pen., condamnă pe inculpatul MOLDOVANU Florin, cu aceleaşi date de mai sus, pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere, faptă prev. şi ped. de art. 253 alin. 1 C.pen., la pedeapsa principală de 6 (șase) luni închisoare (faptă din 24.08.2021). Constată că infracţiunile deduse judecăţii au fost săvârşite în stare de concurs real şi în temeiul art. 39 alin. 1 lit. b C.pen, aplică pedeapsa cea mai mare de 2 (doi) ani și 6 (șase) luni închisoare la care adaugă un spor de o treime, respectiv de 2 (două) luni închisoare, inculpatul având de executat pedeapsă principală rezultantă de 2 (doi) ani şi 8 (opt) luni închisoare.

În temeiul art. 45 alin. 1 C.pen., aplică alături de pedeapsa principală pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a conduce autovehicule pe o durată de 2 (doi) ani, pedeapsă a cărei executare va începe conform art. 68 C.pen., iar în temeiul art. 45 alin. 5 C.pen. aplică inculpatului, ca pedeapsă accesorie, interzicerea aceluiaşi drept menţionat mai sus. În temeiul art. 72 C.pen., deduce din durata pedepsei principale aplicate durata reţinerii de la data de 24.08.2021, ora 17.15 și până la data de 25.08.2021, ora 17.15. În temeiul art. 91 şi art. 92 C.pen. dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 3 (trei) ani care curge de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. În temeiul art. 93 alin. 1 C.pen., obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Iaşi, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 94 alin. 1 C.pen., pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 93 alin. (1) lit. c) – e) se vor comunica Serviciului de Probaţiune Iaşi.

În baza art. 93 alin. 2 lit. b) C.pen., obligă inculpatului să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu alte instituţii din comunitate. În temeiul art. 93 alin. 3 C.pen., pe parcursul termenului de supraveghere, obligă inculpatul să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Consiliului local Paşcani sau în cadrul Direcţiei Regionale de Drumuri și Poduri Iaşi, pe o perioadă de 90 de zile. În temeiul art. 91 alin. 4 C.pen., atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 96 C.pen. care reglementează revocarea beneficiului suspendării executării pedepsei sub supraveghere în cazul nerespectării, cu rea-credinţă, a măsurilor de supraveghere, a obligaţiilor impuse ori în cazul săvârşirii unei noi infracţiuni pe parcursul termenului de supraveghere, consecinţa fiind executarea pedepsei în regim de detenţie. În temeiul art. 397 alin. (1), art. 19 alin.(1), art. 25 alin.(1) C.proc.pen., art. 23 alin. 3 C.proc.pen. raportat la art. 1349 C.civ., art. 1357 C.civ., art. 1381 C.civ, admite acţiunea civilă şi obligă inculpatul Moldovanu Florin la plata sumei de 999,59 lei, cu titlu de daune materiale către partea civilă Inspectoratul de Poliţie Judeţean Botoşani. În baza art. 274 alin. (1) C.proc.pen., obligă inculpatul Moldovanu Florin la plata sumei de 657 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat, din care suma de 325 lei aferentă urmăririi penale. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii, conform art. 410 alin. 1 C.proc.pen.. Pronunţată astăzi, 05.10.2023, prin punerea hotărârii la dispoziţia părţilor şi a procurorului prin mijlocirea grefei instanţei, conform art. 405 alin. 1 C.proc.pen..

 

FOTO Zi cu ghinion pentru un bărbat din Botoșani. A rămas fără mașină după ce i-au scotocit-o polițiștii

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *