FOTO! Elevii botoșăneni au discutat, astăzi, cu consilierul robot ION

Elevii din Botoșani au primit astăzi vizita lui ION, primul consilier guvernamental bazat pe inteligență artificială din lume. Elevii botoșăneni au fost foarte entuziasmați să interacționeze cu ION, o inovație românească, un proiect care a făcut și încă face înconjurul lumii, informează Instituția Prefectului.

Evenimentul a fost organizat de botoșăneanul Eduard Mititelu, secretar de stat în Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării – România și echipa humans.ai în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Botoșani.

Robotul a fost proiectat să ajute Guvernul României să primească, în timp real, opiniile românilor, pentru ca ulterior să informeze reprezentanții guvernamentali de problemele și dorințele acestora.

Alături de elevii botoșăneni, la întâlnirea cu ION a participat și prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă.

ION este primul consilier bazat pe inteligență artificială al Guvernului, care ajută românii să fie reprezentați mai eficient la nivel administrativ prin preluarea și raportarea mesajelor, dorințelor și problemelor acestora cu ajutorul inteligenței artificiale. Dacă îmi permiteți o glumă, suntem doi reprezentanți ai Guvernului în sală… Mă bucur să văd în sală atât de mulți tineri botoșăneni prezenți la această întâlnire, ION începe acum să învețe, cu ajutorul vostru! Avantajul inteligenței artificiale este că învață extrem de rapid, având la dispoziție datele necesare. Robotul a fost proiectat să ajute Guvernul României să primească, în timp real, opiniile românilor, pentru ca ulterior să informeze reprezentanții guvernamentali de problemele și dorințele acestora. Astăzi a ajuns la Botoșani, la întâlnirea cu voi, iar mai târziu va ajunge în licee din Dorohoi și Darabani, a spus Sorin Cornilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *