Avertisment pentru români: „Dacă nu refacem rezerva Armatei pe principiile voluntariatului, va trebui să reintroducem serviciul militar obligatoriu”

Foto: Shutterstock

Virgil Bălăceanu, fost reprezentant al Comandamentului NATO, atrage atenţia că, dacă nu vom reface rezerva Armatei pe principiile voluntariatului, va trebui să reintroducem serviciul militar obligatoriu, având în vedere şi numărul redus de rezervişti voluntari pe care îl avem noi faţă de alte ţări. Bălăceanu a precizat că nu există o armată în timp de pace care să nu aibă o rezervă şi a dat exemplul Ucrainei, care, spune acesta, „nu ar fi rezistat dacă nu avea rezerva, care înseamnă completarea unităţilor”, potrivit antena3.ro.

El a mai spus că la ora actuală, forţele de apărare israeliene, au mobilizat peste noapte 300.000 de rezervişti, din aproape 500.000 pe care îi au în evidenţă.

Potrivit acestuia, direcţia de succes este de refacere a rezervelor, pe principiile voluntariatului, fie prin rezerva voluntară fie prin serviciul voluntar soldat în termen.

„E nevoie şi de pregătirea rezervei operaţionale, cei care au îndeplinit stagiul militar până în 2007. Toate aceste probleme sunt cuprinse, ca amendamente, la legea de pregăire a populaţiei pentru apărare.  Întrebaţi-i şi dvs pe parlamentari de ce o lege care este absolut necesară privind refacerea rezervei armatei României încă circulă în procedură inter-instituţională de mai bine de doi ani, se fac trei ani”, a spus Virgil Bălăceanu.

„Dacă nu vom reface rezerva Armatei României pe principiile voluntariatului, atunci va trebui să reintroducem serviciul militar obligatoriu, iar o asemenea decizie nu poate fi amânată în perspectiva următorilor cinci ani. Credeţi că vom avea vreun partid politic care în programul electoral să pună problema reintroducerii serviciului militar obligatoriu? Exclud o asemenea posibilitate, pentru că ar însemna un dezastru la alegeri”, a arătat Virgil Bălăceanu.

Acesta a menţionat că, totuşi, „după alegeri, partidele care vor câştiga alegerile vor fi obligate, dacă Armata României nu va avea rezerva refăcută, să decidă reintroducerea serviciului militar obligatoriu”.

„La ora actuală noi avem sub 2.000 de rezervişti voluntari, Polonia are 38.000 de rezervişti”, a afirmat Bălăceanu, precizând că „la ora actuală se încearcă încadrarea tuturor tinerilor care au fost selecţionaţi ca rezervişti voluntari”, potrivit news.ro.

Alertă! O botoșăneancă a plecat în pădure și nimeni nu mai știe nimic de ea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *