Șeful unui magazin din Botoșani, prădat de un tânăr. Botoșăneanul, trimis la pușcărie

Șeful unui magazin din municipiul Botoșani a fost prădat de un tânăr, iar acum făptașul a fost trimis la pușcărie. Adrian Handra a fost condamnat definitiv, la sfârșitul lunii septembrie, de Curtea de Apel Suceava, la doi ani și opt luni de închisoare pentru furt și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

Furtul a avut loc în mai 2016, când botoșăneanul a intrat într-un magazin de pe Calea Națională, s-a dus în biroul șefului de magazin, pe ascuns, și a furat un portofel, în care erau documente, dar și șase carduri bancare alături de care era o hârtie pe care erau scrise codurile PIN.

El a mers la un bancomat de unde a scos bani, cu care și-a cumpărat mâncare, băutură, dar și substanțe etnobotanice. Anchetatorii au verificat însă camerele de supraveghere și l-au identificat, fiind tras la răspundere.

Iată decizia instanței:

Solutia pe scurt: În baza art. 421 pct. 2 lit. a Cod procedură penală, admite apelul declarat de inculpatul Handra Constantin Adrian împotriva Sentinţei penale nr. 14 din 19.01.2023 a Tribunalului Botoşani pronunţată în dosarul nr. 90/40/2022. Desfiinţează în parte sentinţa penală apelată şi, în rejudecare: Înlocuieşte prevederile alineatului 8 al art. 396 Cod procedură penală, din dispoziţia de încetare procesul penal faţă de inculpatul Handra Constantin Adrian sub aspectul săvârşirii infracţiunii de acces ilegal la un sistem informatic, prev. de art. 360 alin. 1 Cod penal, ca efect al intervenţiei prescripţiei răspunderii penale, cu prevederile alineatului 6 al art. 396 Cod procedură penală. Descontopeşte pedeapsa rezultantă de 4 (patru) ani închisoare şi repune pedepsele în individualitatea lor. Reduce pedeapsa de 3 (trei) ani închisoare la care a fost condamnat inculpatul Handra Constantin Adrian pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat prev. de art. 228 alin. 1 – 229 alin. 2 lit. b Cod penal, la 2 (doi) ani închisoare. Reduce pedeapsa de 3 (trei) ani închisoare la care a fost condamnat inculpatul Handra Constantin Adrian pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare de operaţiuni în mod fraudulos prev. de art. 250 alin. 1 Cod penal, la 2 (doi) ani închisoare. În temeiul disp. art. 38 alin. 1 şi 2 – 39 alin. 1 lit. b Cod penal, contopeşte pedepsele aplicate, inculpatul Handra Constantin Adrian urmând să execute pedeapsa cea mai grea sporită cu o treime din cuantumul celeilalte pedepse, respectiv pedeapsa rezultantă de 2 (doi) ani şi 8 (opt) luni închisoare, în regim de detenţie. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate care nu sunt contrare prezentei decizii. Potrivit art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare din apel rămân în sarcina statului. În temeiul art. 275 alin. 6 Cod procedură penală, onorariul avocatului desemnat din oficiu în cuantum de 942 lei – avocat Adomniţei Oana, conform delegaţiei nr. 2144/2023, rămâne în sarcina statului şi se avansează din fondul Ministerului Justiţiei în fondul Baroului Suceava. Definitivă. Pronunţată astăzi, 25 septembrie 2023, prin punerea la dispoziţia părţilor şi a procurorului prin intermediul grefei instanţei, conform art. 405 alin. 1 Cod procedură penală.
Document: Hotarâre  1328/2023  25.09.2023

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *