FOTO O firmă din Botoșani, prezentă la cel mai mare târg agroalimentar din Europa

O firmă din județul Botoșani a participat la cel mai mare târg agroalimentar din Europa, ediția din acest an fiind găzduită în Anuga, Germania. Pavilionul românesc numără 110 standuri, iar județul Botoșani este reprezentat de SamCom As, abator si producator de carne de vită și oaie. Societatea este deținută de Raluca și Ștefan Tipu, în comuna Răchiți și are o istorie de 20 de ani.

Am discutat cu expozanții vizitați despre Investalim, iar mulți dintre ei au confirmat că vor accesa fondurile din acest program, ceea ce mă umple de optimism pentru viitorul industriei agroalimentare românești. Majoritatea producătorilor autohtoni prezenți la acest târg au fost susținuți de Guvern pentru a-și promova produsele de calitate superioară în afara granițelor.

În cadrul acestei vizite, am avut o întâlnire deosebită cu ambasadorul României în Germania, doamna Adriana Stănescu, și cu președintele Asociației pentru Promovarea Alimentului Românesc, domnul Ștefan Pădure. Dialogul purtat s-a centrat pe colaborare în scopul promovării produselor agroalimentare românești pe plan internațional și pe consolidarea industriei noastre”, a precizat senatorul Lucian Trufin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *