O fată din Botoșani a fost ucisă de o mașină pe trotuar, iar șoferul a scăpat de pușcărie. Sentința finală dată de magistrați

O fată din Botoșani a fost ucisă de o mașină pe trotuar, iar șoferul a scăpat de pușcărie. Sentința finală a fost dată de magistrații Curții de Apel Iași, în urmă cu câteva zile. Nenorocirea s-a produs acum aproape șase ani, pe trotuarul din fața Universității de Medicină și Farmacie (UMF) Iași. Cerasela Tatarciuc, din Darabani, studentă a Facultăţii de Farmacie de la UMF, a decedat într-un spital la Iași, după accident.

Familia a cerut să se facă dreptate, iar sentința finală a căzut ca un trăsnet peste membrii acesteia: șoferul ucigaş a scăpat cu o simplă pedeapsă cu suspendare şi cu o interzicere simbolică a dreptului de a conduce.

Potrivit instanței, taximetristul care a produs accidentul, Victor Vicol, a fost condamnat la doi ani şi șase luni de închisoare, cu suspendare. Totodată, acestuia i s-a interzis dreptul de a conduce autovehicule timp de trei ani.

Cum s-a produs tragedia

Tragedia a avut loc în după-amiaza zilei de 11 decembrie 2017. Cerasela mergea spre UMF, iar taxiul condus de Victor Vicol, venind dinspre Fundaţie, intenţiona să vireze stânga, pe strada Universităţii. A trecut de primele două benzi de circulaţie dinspre axul Bulevardului Independenţei, care erau practic blocate, dar a lovit în plin o Skoda care venea pe banda de lângă trotuar. Aceasta a fost proiectată spre dreapta, lovind-o în plin pe botoșăneancă. Ea a fost efectiv strivită în impact, iar după patru zile a murit la spital.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *