O altă secție a Spitalului Județean ”Mavromati” Botoșani a solicitat linie de gardă continuă. Medic: Urgențele s-au înmulțit și au devenit din ce în ce mai dificile

După Secția de Chirurgie plastică, o altă secție a Spitalului Județean ”Mavromati” Botoșani a solicitat linie de gardă continuă. Este vorba de Secția Urologie, acolo unde medicul șef de secție, Dorin Bodnar a făcut solicitare către conducerea spitalului, motivat de faptul că urgențele medicale s-au înmulțit iar gărzile la domiciliu cu chemare sunt tot mai dificile.

”În ultima perioadă am avut chemări și la 2 noaptea și la 3. Și aseară am venit la 3 noaptea. E foarte dificil să vii de acasă, dar așa este regulamentul și noi îl respectăm. Încercăm să asigurăm urgențele, pentru că noi suntem cei care trebuie să asigurăm urgențele în județ. Este singura secție din acest județ, cea ce înseamnă că noi trebuie să gestionăm toate urgențele. (…) Urgențele s-au înmulțit și au devenit din ce în ce mai dificile. Dacă în anii anterior pre pandemici urgențele erau mai puține și nu așa de complexe, după pandemie aceste urgențe au devenit tot mai dese, pacienții din ce în ce mai greu și mai complecsi, a declarat medicul Dorin Bodnar.

Medicul Monica Adăscăliței, managerul Spitalului Județean ”Mavromati” Botoșani, a declarat că s-au făcut demersurile necesare pentru înființarea unei linii de gardă continuă la Secția urologie.

”Adresabilitatea este foarte mare și în urologie. Sunt pacienți care trebuie internați și clar că trebuie monitorizați și supravegheați de medicul de gardă. Facem gărzi la domiciliu cu chemare iar normal ar fi ca medicul să fie în spital ca să răspundă în timp cât mai scurt la orice solicitare de degradare a stării de sănătate a pacietului. Am făcut demersurile , așteptăm și colegii tineri care vor să se alăture echipei de la Urologie și împreună, dacă suntem o echipă completă, putem face această gardă fizică la spital”, a precizat Monica Adăscăliței.

FOTO Medicul arab de la Spitalul Județean ”Mavromati” Botoșani despre care există doar cuvinte de laudă. Omar Almanasreh: Cine vrea liniște și familie, cred că aici este cel mai bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *