FOTO Medic șef Secție Urologie de la Spitalul Județean ”Mavromati”: Am reușit să reducem numărul cazurilor trimise în clinicile universitare. Efectuăm operații endoscopice ceea ce este un plus pentru județul Botoșani

Medicii de la Secția Urologie a Spitalului Județean ”Mavromati” Botoșani au redus semnificativ numărul cazurilor trimise către clinicile universitare. Dorin Bodnar, medic șef Secție Urologie, a declarat că urmare a dotărilor și a echipei de profesioniști, aproximativ 90% din pacienții care erau trimiși înainte în clinica universitară din Iași, respectiv la Spitalul Parhon, acum sunt tratați la Botoșani.

La Secția Urologie, cu 25 de paturi și o sală modernă de operații, activează patru medici.

”Secția Urologie are o sală modernă de operații, prevăzută cu dotări actualizate, în special în domeniul endoscopiei urologice, ceea ce ne permite să efectuăm proceduri comparabile cu clinicile universitare. Efectuăm operații endoscopice, ceea ce este un plus pentru județul Botoșani. Cu această trecere de la chirurgia clasică la chirurgia endoscopică, cu doi tineri specialiști care au venit cu tehnici mai noi și mentalitate mai bună, am reușit să reducem numărul cazurilor trimise în clinicile universitare. Putem spune că aproximativ 90% din pacienții pe care îi trimiteam în clinici universitare, îi putem trata la nivelul acestei secții. Dacă complexitatea cazurilor impune o intervenție mai mare, putem dirija acești pacienși către clinicile din Iași și din țară”, a declarat medicul Dorin Bodnar.

Potrivit sursei citate, în anul 2023, până la ora actuală, s-au efectuat 936 intervenții chirurgicale.

FOTO! Medicul arab de la Spitalul Județean ”Mavromati” Botoșani despre care există doar cuvinte de laudă. Omar Almanasreh: Cine vrea liniște și familie, cred că aici este cel mai bine!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *