Proiect de bune practici derulat la Spitalul Județean Botoșani, în colaborare cu Ministerul Sănătății, pentru a îmbunătăți imaginea unității după cazul Alexandra Ivanov

Spitalul Județean ”Mavromati” Botoșani va derula, în parteneriat cu Ministerul Sănătății, un program pilot intitulat ”Model de bune practici” , care va avea drept scop îmbunătățirea imaginii unității spitalicești. Propunerea a venit chiar din partea ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, după ce imaginea Spitalului Județean Botoșani a avut de suferit în urma cazului Alexandra Ivanov, mămica care s-a stins pe patul de spital din cauza neglijenței cadrelor medicale.

Domnul ministru Rafila a venit cu propunerea ca în județul Botoșani să se implementeze un program pilot ”Model de bune practici”  la nivelul Spitalului Județean, la care partener să fie Ministerul Sănătății, pentru a îmbunătăți imaginea instituției. Știți că noi avem o imagine șifonată în această perioadă, deși nu tot spitalul este vinovat, pentru că se întâmplă și lucruri bune la spital. Vrem să încercăm să refacem încrederea pacienților și aparținătorilor către cadrele medicale și să se adreseze cu încredere Spitalului Județean. Vom face un parteneriat cu Ministerul Sănătății pentru acest proiect de bune practici.  (…) Nu pe toate secțiile sunt aceste vicii de comunicare între aparținători și cadre medicale, Sunt câteva excepții pe care încercăm să le schimbăm și în ceea ce privește stilul de adresare. Dar respectul trebuie să fie și de cealaltă parte, a pacienților și aparținătorilor către cadrele medicale iar cadrele medicale să fie un model profesional”, a precizat medicul Monica Adăscăliței, managerul Spitalului Județean Botoșani.

De asemenea, se are în vedere și reluarea acelor cursuri de comunicare pentru personalul medical din unitate, care au mai avut loc și în urmă cu câțiva ani.

Medicul Radu Malancea dă de pământ cu foștii manageri economiști de la Spitalul Județean Botoșani: Ei au senzația că spitalul se conduce ca un chioșc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *