Când va începe furnizarea căldurii la Botoșani. Directorul Modern Calor: Suntem pregătiți din toate punctele de vedere pentru a face față sezonului rece

În timp ce meteorologii anunță temperaturi tot mai scăzute, reprezentanții societății de termoficare din municipiul Botoșani pun la punct ultimele detalii pentru începerea furnizării căldurii pentru populație. Potrivit directorului instituției, Bogdan Varasciuc, încă din vară a fost înmagazinată o cantitate importantă de gaz, urmând ca acest lucru să continue și în această lună.

„O cantitate importantă de gaz este deja înmagazinată la această dată. Luna octombrie este în continuare o lună în care înmagazinăm, urmând ca extracția să înceapă din noiembrie, de la 1 noiembrie până la 31 martie inclusiv, iar din aprilie să înceapă un nou sezon de înmagazinare”, a declarat, pentru Botosaninews.ro, Bogdan Varasciuc.

Totodată, au fost pregătite instalațiile cu care este produsă energia termică.

Când va începe furnizarea căldurii

Am pregătit instalațiile cu care producem energie electrică și termică și vorbesc în primul rând despre cele două module de cogenerare. Unul din ele a făcut obiectul RK în anul trecut, iar cel de-al doilea este în curs de RK, urmează până la sfârșitul lunii să facem și recepția la terminarea lucrărilor și probele de punere în funcțiune și recepție, urmând a avea ambele module de cogenerare în funcționare și cu o nouă durată de viață, pentru o perioadă estimată la vreo zece ani de acum încolo”, a spus Varasciuc.

Potrivit acestuia, furnizarea energiei termice către populație va începe, cel mai probabil, peste două săptămâni, în condițiile meteo actuale.

„De asemenea, în sezonul cald am făcut o revizie la rețele, la instalații, la vane, astfel încât consider că suntem pregătiți din toate punctele de vedere pentru a face față sezonului de furnizare, care, după cum se arată vremea, va începe în vreo săptămână- două”, ne-a declarat Bogdan Varasciuc.

Modern Calor SA este singurul producător de energie termică în sistem centralizat din municipiul Botoşani. Acţionarul unic al societăţii este Consiliul Local al municipiului Botoşani.

Construcția din Botoșani ajunsă faimoasă în lume. A costat 60 de tone de aur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *