Tips & tricks ca să înveţi un skill nou gratuit

Internetul poate fi unealta perfectă pentru a învăţa lucruri noi, iar dacă ştii cum să cauţi, poţi face acest lucru chiar fără niciun cost. Nu este niciodată prea târziu pentru a învăţa lucruri noi. Ai oricând posibilitatea de a face schimbări în carieră, de a avansa sau de a descoperi ceva nou care să te ajute să creşti atunci când decizi să investeşti timp şi energie în tine.

Dacă vrei să înveţi un skill nou cu 0 costuri, iată câteva tips & tricks care să te ajute:

Foloseşte YouTube

YouTube este o resursă extraordinară pentru o mulţime de activităţi. Fie că vrei să urmăreşti un podcast, un documentar sau să asculţi muzică preferată, în ziua de astăzi poţi foarte uşor să foloseşti o astfel de platformă.

Vestea bună este că YouTube poate fi şi educaţional. Vei găsi o mulţime de tutoriale diverse, care îţi pot fi de folos atunci când vrei să înveţi un skill nou. Un bun exemplu sunt cursurile din domeniul IT. Pe YouTube vei găsi mai multe tutoriale, explicaţii şi cursuri din acest domeniu, însă trebuie să ştii că acesta nu este singurul.

Pe o astfel de platforma poţi învăţa lucruri noi despre marketing, finanţe, contabilitate, psihologie, chimie sau istorie.

Învaţă de pe telefon

Telefonul chiar îţi poate fi de folos atunci când vrei să înveţi lucruri noi. Poate nu ai mereu timp să citeşti sau să urmezi cursuri de pe laptop, însă telefonul este un device pe care îl foloseşti mult mai des.

Foarte multe platforme de cursuri online, dar şi servicii precum YouTube sau Google se pot folosi direct de pe telefon. Asta înseamnă că poţi avea mici sesiuni de învăţare în pauză de la birou, în metrou sau seara, atunci când îţi iei un moment pentru a butona telefonul.

Este o super idee să alegi un telefon performant, pe care te poţi baza, precum un iPhone 14 Pro Max. Procesorul de ultima generaţie al iPhone 14 Pro Max îţi va permite să foloseşti aplicaţii diverse, fără niciun fel de problemă. Mai mult, iPhone 14 Pro Max are şi un display generos, care îţi va fi util atunci când urmăreşti tutoriale, webinarii sau alte materiale audio-video.

În afară de iPhone 14 Pro Max, mai poţi opta pentru iPhone 14 Pro sau chiar modele din gama Samsung Galaxy, Oppo sau Xiaomi.

Cauta cursuri gratuite

Primul pas pentru a învăţa un skill nou cu zero costuri este să cauţi astfel de oportunităţi. Trebuie să ştii că există o mulţime de cursuri gratuite pe care le poţi încerca, unele dintre ele chiar oferite de universităţi prestigioase. Printre cele mai populare platforme ce oferă cursuri gratuite se număra Coursera şi edX.

Descoperă forumurile potrivite

Ca să înveţi un skill nou este o super idee să discuţi cu alţi oameni care au fost în poziţia ta. În acest sens, forumurile îţi pot fi de folos. Cu ajutorul lor poţi cere păreri despre cursuri sau tutoriale, ba chiar poţi să ceri sfaturi şi trucuri care să te ajute în demersul pe care vrei să îl porneşti.

Exersează mai des

Cel mai important lucru de care ai nevoie atunci când vrei să înveţi ceva nou este practică. De aceea, indiferent de ce tip de cursuri sau resurse gratuite vrei să alegi, nu uita să pui accent pe exerciţiu. Nu te teme să greşeşti şi nici să începi de la zero, important este să ai curaj să pui în practică tot ceea ce înveţi, fie că este vorba despre programare, marketing sau copywriting.

Fă-ţi un program

Atunci când înveţi pe cont propriu sau urmezi cursuri gratuite poate fi dificil să îţi găseşti un ritm care funcţionează. De aceea, este esenţial să nu studiezi haotic, ci să încerci să îţi structurezi un program în jurul celorlalte responsabilităţi pe care le mai ai.

Ideile de mai sus îţi pot servi ca sursa de inspiraţie pentru a învăţa un skill nou cu ajutorul internetului, fără să fie nevoie să cheltui vreun ban.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *