Se schimbă vremea! Directorul ANM anunță fluctuații mari de temperatură de la o zi la alta

Vreme cu extreme la început de octombrie, în România. Meteorologii anunță o schimbare semnificată a temperaturilor în țara noastră. 

Florinela Georgescu, director în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie, a explicat cum va fi vremea în perioada următoare. Potrivit acesteia, în partea de sud a țării, temperaturile vor scădea iar maximele nu vor mai depăși 25 de grade față de 30, câte s-au înregistrat ieri.

„Aceste maxime vor porni de la 18 grade în partea de nord a teritoriului. Vor mai fi și unele înnorări în partea de sud a țării și la munte, iar izolat mai este posibil să plouă slab”, a explicat Florinela Georgescu la Antena 3 CNN.

Directorul ANM susține că vor mai fi și unele intensificări ale vântului în Moldova, Bărăgan, Dobrogea, pe crestele montane, rafale în general de 40-50 de km pe oră.

”Vorbim de o vreme specifică de toamnă dar care, în zilele următoare, va deveni din nou în general frumoasă. Vom avea parte de o ușoară încălzire mâine, apoi vom rămâne cu temperaturi pe toată durata săptămânii apropiate de normalul perioadei, asta însemnând, în general, 19…24 de grade, mai ridicate în partea de sud a țării. Miercuri, de exemplu, putem ajunge până la 28 de grade. În zilele următoare vom avea parte, de asemenea, de foarte puține precipitații, chiar dacă ar fi nevoie, mai ales în jumătatea de est a teritoriului”, a concluzionat Florinela Georgescu la Antena 3 CNN.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com