Marius Croitoru își anunță revenirea în fotbal: ”Am făcut cursuri”

Marius Croitoru (42 de ani) este liber de contract, după ce a început sezonul ca antrenor al lui FC Botoșani. Parcursul modest al moldovenilor din debutul acestui sezon l-a determinat pe Valeriu Iftimesă facă o schimbare la nivelul băncii tehnice după doar cinci etape.

Astfel, în locul lui Marius Croitoru, care nu deține licență PRO, a fost adus Dan Alexa. Nu s-au schimbat foarte multe, deoarece FC Botoșanieste în continuare fără victorie în campionat, după 11 etape.

Chiar dacă regulamentul din Superligă nu-i permite să ocupe postul de antrenor principal, Marius Croitoru spune că poate reveni în calitate de secund și dă exemplul altor echipe din campionat.

Marius Croitoru: ”Pot reveni pe bancă mai devreme”

”Eu am făcut aceste cursuri la Chișinău pentru licența Pro, pe care o cere UEFA pentru a antrena în primele două ligi oriunde în Europa. Doar că, în România mai ai nevoie și de carnetul de antrenor cu un anumit număr de ore lucrate.

E stipulat în Legea Muncii. Dar, în România, câți străini nu stau pe bancă fără carnet? Lor nu le cere decât licența PRO, cum prevede UEFA. Asta este, până în martie la anul voi avea și carnetul în regulă.

Pot reveni pe bancă mai devreme, am dreptul ca secund. Nu sunt echipe în prima Ligă în care secundul e principalul?”, a spus Marius Croitoru, pentru iAMSport.ro.

Marius Croitoru și-a început cariera de antrenor în 2019, ca antrenor al lui FC Botoșani, unde a stat trei ani și a strâns 70 de meciuri, reușind să califice echipa și în preliminariile Conference League, cea mai mare performanță din istoria clubului.

Au urmat alte experiențe mai puțin reușite, la FCU Craiova, FC Argeș și din nou la FC Botoșani, dar a rezistat cel mult cinci luni, potrivit sport.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *