Urmărire cu cinci focuri de armă! Un șofer, cu alți trei tineri în mașină, s-a luat la întrecere cu polițiștii

O urmărire cu cinci focuri de armă a avut loc, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în județul Suceava. Patru tineri, într-o mașină, s-au luat la întrecere cu polițiștii. Un echipaj din cadrul Biroului Rutier – Poliția Municipiului Suceava, care se afla pe DN2, a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism care rula dinspre municipiul Suceava către localitatea Pătrăuți.

Șoferul vehiculului nu a oprit și a mărit viteza de deplasare, echipajul de poliție pornind în urmărire cu folosirea semnalelor acustice și luminoase. Pe raza localității Pătrăuți, șoferul a coborât din mașină și a fugit intr-o zona izolată cu vegetație abundentă, polițiștii inițiind urmărirea pedestră,  executând somațiile verbale legale și ulterior efectiând 5 focuri de avertisment în plan vertical, tânărul urmărit reușind să fugă pe terenul accidentat.

„Polițiștii au acționat gradual prin evaluarea permanentă a pericolului social al faptei și al posibilelor urmări generate de folosirea armamentului din dotare, nefiind executat foc la nivelul membrelor inferioare asupra persoanei urmărite pe parcursul urmăririi pedestre și nici foc pe parcursul urmării auto asupra pneurilor vehiculului, întrucât în habitaclu se observau alte 3 siluete în afara șoferului, existând inclusiv posibilitatea ca persoanele să fie minore”, precizează purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuț Epureanu.

Ceilalți trei ocupanți ai mașinii au fost legitimați de polițiști, stabilindu-se că erau 2 fete și un tânăr cu vârste cuprinse între 19 și 20 ani. De asemenea,  s-a stabilit și identitatea șoferului, respectiv un tânăr de 21 de ani din localitatea Pătrăuți.

În mai puțin de 60 min de la eveniment acesta a fost localizat la domiciliu, fiind testat cu aparatele etilotest și drugtest, rezultatele fiind negative. De asemenea, s-a stabilit că șoferul are permis de conducere valabil, iar vehiculul deține toate documentele în regulă.

„În urma cercetărilor s-a stabilit că gestul de a nu opri la semnalul regulamentar s-a datorat impulsului de moment și instigării pasagerului de pe bancheta din spate. Șoferul a fost sancționat contravențional conform OUG nr. 195/2002 republicată cu amenzi în valoare de 2.320 lei și s-a dispus suspendarea dreptului de a conduce pe o perioadă de 150 zile. În urma evenimentului nu au rezultat victime sau pagube materiale”, precizează Epureanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *