Doi specialiști din Botoșani premiați de Delgaz Grid

Cei mai buni 15 specialiști în aria de gaze naturale din compania de distribuție Delgaz Grid au fost premiați la etapa finală a concursului profesional „Olimpiada Tehnică”, aflat la a X-a ediție și care s-a desfășurat la Mediaș, joi, 28 septembrie a.c.

În această etapă au concurat peste 50 de specialiști din Delgaz Grid, printre care și din Botoșani, calificați din cei peste 1.000 înscriși în faza de masă, un record absolut al celor zece ediții organizate până în prezent de companie.

„Mă bucură foarte mult participarea specialiștilor noștri în număr atât de mare. Apreciez dorința fiecăruia de a se dezvolta profesional, de a învăța, de a face lucrurile mai bine, pentru că asta ajută compania să devină mai performantă”, a declarat Cristian Secoșan, director general Delgaz Grid.

Cele cinci categorii de specialitate ale competiției au fost: Mentenanță – revizie rețea, revizie posturi de reglare, construcții montaj și protecție anticorozivă, remediere defect și intervenții; Activități speciale – detectare, localizare, Măsură – înlocuiri și mentenață contoare, montări și setări corectoare, Sudură – activități de sudură PE (polietilenă) și OL (oțel) și Lucru sub presiune – o categorie nouă introdusă anul acesta în premieră în competiție.

O altă premieră a acestui an a fost organizarea Olimpiadei Tehnice pentru Juniori. Au participat doisprezece elevi, din clasa X-a, însoțiți de șapte profesori, din școli profesionale cu care Delgaz Grid are încheiate parteneriate pentru învățământ dual. Aceștia, în baza parteneriatului, fac practică la Formațiile Operative de Lucru (FOL) și mulți dintre ei provin di familii defavorizate. Învățarea unei meserii sub îndrumarea specialiștilor companiei este pentru ei o oportunitate de dezvoltare și o șansă de angajare pe viitor. După probe teoretice și practice care au durat timp de 10 ore premiile au fost adjudecate:

La categoria Mentenanță, Locul I a ajuns la Sebeș (AB), Locul II la Moinești (BC) iar Locul III la Sighișoara (MS).
La categoria Activități speciale, Locul I a ajuns la Timișoara (TM), Locul II la Botoșani (BT) iar Locul III la Baia Mare (MM).

La categoria Măsură, Locul I a ajuns la Cluj-Napoca (CJ), Locul II și III la Suceava (SV) și Botoșani (BT).
La categoria Sudură: Locul I la Iași (IS), Locul II la Moinești (BC), Locul III la Câmpia Turzii (CJ).
La categoria Lucrul sub presiune: Locul I a ajuns la Ungheni (MS), Locul II la Cluj-Napoca (CJ) iar Locul III la Timișoara (TM).

La categoria Juniori: Locul I a ajuns la Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” Cluj-Napoca, Locul II la Liceul Tehnic „Dorin Pavel” Alba Iulia iar Locul III la Liceul Tehnic „Constantin Bursan” Hunedoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *