Prefectul de Botoșani: Calitatea serviciilor medicale nu este pe măsura finanțării, sunt semnale din partea cetățenilor, a societății civile

Prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă, se declară nemulțumit de calitatea serviciilor medicale din spitale, comparativ cu fondurile alocate de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate.

Acesta a cerut reprezentanților CAS Botoșani și Direcției de Sănătate Publică să organizeze întâlniri cu directorii unităților spitalicești din Botoșani, pentru ca activitatea din spitale și calitatea actului medical să se îmbunătățească.

Afirmația a fost făcută după ce Alina Mustiață, directorul general al Casei de Asigurări de Sănătate Botoșani, a prezentat o informare despre asigurarea necesarului de servicii medicale și farmaceutice pentru asigurații Județului Botoșani prin contractele încheiate de Casa de Asigurări de Sănătate Botoșani.

”Din prezentarea dumneavoastră pricepem că sunt fonduri pentru unitățile sanitare din județ, ne-ați prezentat o sumă care cred că este în top 3 instituții care gestionează fonduri la nivelul județului Botoșani, dar din păcate, calitatea serviciilor medicale lasă uneori de dorit, nu vreau să generalizez. Calitatea serviciilor medicale nu cred că este pe măsura sumelor decontate. De ce se întâmplă acest lucru? Din ce ne spuneți dumneavoastră, sunt fonduri, actualizări, buget, pentru toate serviciile medicale, pe toate domeniile de asistență medicală, dar calitatea serviciilor medicale nu este pe măsura finanțării, sunt semnale din partea cetățenilor, a societății civile. Sunteți un factor important de reglare a acestor probleme, împreună cu Direcția de Sănătate Publică Botoșani și cu reprezentanții sistemului medical, să găsiți soluții pentru a ieși din situația în care suntem. Comunicați cu directorii de spitale, vreau să văd întâlniri periodice în care să analizați situația în care suntem astăzi”, a spus prefectul Sorin Cornilă.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a cerut totodată șefei CAS Botoșani, Alina Mustiață, sa consilieze managerii de spitale, pentru a atrage toate fondurile contractate.

Tot aud că finanțările sunt insuficiente, eu astăzi am auzit că toate sumele sunt suficiente, eu așa am înțeles. Dacă spitalele nu reușesc să deconteze sumele pe indicatorii pe care și i-au asumat, poate ar trebui să-i consiliați ca să ajungă în punctul în care pot deconta toată suma care este disponibilă. Acei bani pe care-i decontează orice unitate medicală din Botoșani ar trebui să se reflecte în calitatea serviciilor medicale oferite. Este o problemă la o parte din personalul medical, de lipsă de empatie sau de profesionalism în exercitarea activității, dar asta se poate regla prin implicarea noastră și a managementului. Ați văzut ce se întâmplă, eu dezavuez acele situații care s-au întâmplat cu acte de violență, cu presiuni asupra medicilor, exclus așa ceva, nu se tolerează, vor fi luate toate măsurile legale împotriva celor care vor recurge la astfel de comportamente. Nu sunt în regulă.” prefectul județului Botoșani.

Un botoșănean a murit, iar alți 30 au fost răniți la serviciu, la Botoșani. Care sunt cele mai periculoase meserii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *