FOTO Polițiștii, activitate cu elevii de la Liceul Tehnologic Bucecea pe tema prevenirii consumului de droguri

Miercuri, 27 septembrie 2023,  poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Botoşani și cei din cadrul Poliției orașului Bucecea, în parteneriat cu reprezentanţi ai  Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Botoşani au desfăşurat o serie de activități alături de  alături de  elevii Liceului Tehnologic Bucecea.

Tinerii au primit recomandări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte în diferite situaţii de risc, implicaţiile consumului de droguri la vârsta adolescenței.  Discuţiile au vizat legislaţia în vigoare în domeniul consumului şi traficului drogurilor, exemple de situaţii în care tinerii au consumat droguri sau au fost implicaţi în alte infracţiuni din sfera traficului de substanţe interzise, precum şi consecinţele legale ale acţiunilor acestora.

Specialiştii din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Botoşani le-au explicat elevilor ce sunt drogurile, ce efecte au, din ce sunt obţinute, încercând să îi conştientizeze pe aceştia de consecinţele consumului de substanţe interzise. De asemenea, tinerilor le-au fost prezentate prevederile Legii Anastasia , prevedere legală intrată în vigoare în vara acestui an.

Cu această ocazie, minorii au probat ochelarii simulatori ai consumului de droguri/alcool, putând experimenta modalitatea de percepere a realităţii sub efectul substanţelor respective.

În paralel, polițiștii au purtat discuții cu părinții elevilor liceului, fiind prezentate semnele care pot identifica un eventual consum de droguri și modalitățile de prevenire, dar și de intervenție în aceste situații, informează printr-un comunicat Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com