Polițiştii ar putea da amenzi pe baza imaginilor de pe camerele de la bordul mașinilor

camera video, stiri, botosani, masina
foto: madalinliviu.ro

Poliţiştii ar putea da sancțiuni și pe baza imaginilor înregistrate de camerele de bord ale șoferilor. Propunerea apare în setul de modificările legislative anunțate de Ministerul de Interne, în încercarea de a descuraja traficul și consumul de droguri în trafic.

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI) Bogdan Despescu a annunțat, miercuri, că în urma dezbaterilor la nivelul MAI, vor fi propuse „măsuri de consolidare a cadrului legislativ pentru creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului şi combaterea infracţionalităţii, în special privind traficul de droguri, traficul de persoane, arme, siguranţă rutieră şi migraţie ilegală”.

Una dintre măsuri prevede că oamenii legii ar putea da sancţiuni pe baza imaginilor de pe camerele de bord din mașini, potrivit Agerpres.

„Există un act normativ adoptat în Parlament, este în vigoare şi ne pregătim să operaţionalizăm anumite sisteme. Prin folosirea acestor sisteme stradale ale administraţiei publice locale vom veni cu un plus din punct de vedere al siguranţei rutiere în zonele urbane.

De asemenea, vrem să utilizăm dispozitivele deţinute de persoane fizice în mijloacele auto. Bineînţeles, atât cele din administraţia publică locală, cât şi cele deţinute de persoane fizice, vor avea o aplicare pe anumite genuri de fapte, fapte cu grad de pericol ridicat. Toate sancţiunile vor fi aplicate în cadru legal, cu respectarea tuturor garanţiilor procedurale şi numai de poliţişti”, a spus Bogdan Despescu.

În 29 august, ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, spunea că, la acest moment „bătălia cu drogurile la categoria adulţi este pierdută”, iar prioritară este „salvarea tinerei generații”.

Ministrul de Interne a făcut declarațiile după ce a prezentat concluziile Corpului de control în cazul accidentului de la 2 Mai, unde Vlad Pascu, care conducea drogat, a ucis cu mașina doi tineri. Vlad Pascu fusese oprit de către echipaje de poliție și în noaptea tragediei și cu o zi înaintea accidentului și lăsat să plece deși mașina nu avea RCA, iar în autoturism au fost găsite droguri, informeaza Realitatea care citeaza Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *