Șosele din Botoșani umplute de sânge! 12 morți și aproape 300 de răniți în accidente rutiere. Ce spun polițiștii!

Șosele din județul Botoșani continuă să fie umplute cu sânge, în urma accidentelor rutiere. Potrivit Serviciului Poliției Rutiere, în primele opt luni ale anului, în Botoșani au avut loc 269 de accidente rutiere, soldate cu 259 de victime rănite ușor, 39 rănite grav, dar și cu 12 morți.

În ciuda numărului mare de evenimente tragice, polițiștii de circulație susțin că se produc mai puțin accidente față de anul anterior.

„Analiza dinamicii accidentelor de circulație grave  produse în primele 8  luni ale anului 2023 relevă faptul că acestea se află pe un trend descendent. De la începutul anului până în prezent au fost înregistrate 269 de accidente rutiere, cu 10 mai puține decât în aceeași perioadă a anului trecut.  Dintre acestea, 49 de accidente au fost grave și 210 accidente au fost ușoare. În ceea ce privește consecințele accidentelor rutiere, respectiv victimele rezultate, precizăm faptul că anul acesta au fost 259 de victime rănite ușor, cu 4 mai puține decât anul trecut și 39 de victime rănite grav, tot cu 4 mai puține decât în aceeași perioadă a anului trecut”, susține ofițerul Bogdan Prichici de la Serviciul Poliției Rutiere.

Numai în ultima săptămână, în județul Botoșani, au avut loc trei accident rutiere soldate cu morți, care se adaugă celor 12 persoane decedate în primele opt luni. Un bărbat de 54 de ani a murit după ce a fost lovit de o mașină la Podriga, în timp ce la Flămânzi un bătrân de 67 de ani a fost lovit de un camion și a decedat pe loc.

De asemenea, o femeie de 73 de ani, din Victoria- Stăuceni, a fost lovită de o camionetă care îi aduce lemne. Moartea femeii a avut loc chiar în curtea sa.

Comuna din Botoșani în care au loc cele mai multe accidente rutiere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *