Pază întărită la Maternitatea Botoșani, după agresiunile în rândul medicilor. Managerul Spitalului Județean: E bine să nu se ajungă la aceste manifestări

Conducerea Spitalului Judeâean ”Mavrom,ati” Botoșani a decis să întărească paza la Secția de Obstetrică și Ginecologie, după agresiunile care au avut loc în rândul medicilor. Totodată s-a decis și suplimentarea pazei și la Compartimentul de Primiri Urgențe a Secției Pediatrie.

Datorită conflictelor din ultima perioadă dintre personal, pacienți și personalul medical, am decis creșterea pazei la nivelul Maternității, în interior, și CPU Pediatrie, dar și mai multă securitate pe ușă de acces ale clădirilor Spitalului Județean. Va fi pază și în interiorul clădirii principale. Deocamdată paza este doar la poartă și va fi și un om de la serviciul de pază și din interior, pentru a liniști spiritele. ca să fie gestionate aceste evenimente care îmi doresc să nu se mai repete”, a declarat medicul Monica Adăscăliței, managerul Spitalului Județean ”Mavromati” Botoșani.

Ultimul caz de agresiune fizică a avut loc sâmbăta trecută, la Maternitatea Botoșani, când un medic a fost amenințat cu moartea de către un aparținător.

Am ajuns la Maternitate sâmbătă, când mi s-a adus la cunoștință că doamna doctor a fost agresată fizic  de către un aparținator, cerându-i imperios să îi facă în acel moment operația de cezariană tinerei. că altfel va primi o corecție fizică mai gravă. Din declarațiile doamnei doctor a fost amenințată cu moartea, a fost trasă de halat și împinsă”, a afirmat managerul Spitalului Județean Botoșani.

Monica Adăscăliței cere respect reciproc din partea medicilor, pacienților și aparținătorilor și speră ca astfel de evenimente neplăcute să nu mai aibă loc.

Cum am cerut de fiecare dată la întâlnirile cu personalul medical să-și revizuiască comportamentul față de paienți și față de aparțimători, același lucru am soliciat și din partea pacienților și aparținătorilor: un comportament civilizat. E bine să nu se ajungă la aceste manifestări, fie verbale, fie fizice, pentru că nu face bine pentru nimeni. Niciun pacient nu vrea să fie tratat de către un medic care este sub presiune, clar că nu va avea o luciditate în activitatea medicală și nici nu cred că pacienții vor să fie agresați verbal de către personalul medical, pentru că nu face bine nici pacienților. Respectul trebuie să existe reciproc. Am solicitat colegilor mei orice informație în cazul în care unul din cadrele medicale a avut limbaj neprofesional, pentru că noi facem anchetă internă, dar nici nu-mi doresc ca personalul medical să fie agresat verbal sau fizic, pentru că nu este OK”, a mai spus Monica Adăscăliței.

Zi liberă pentru elevii și profesorii din școlile botoșănene, săptămâna viitoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com