Valeriu Iftime, în război cu președintele LPF: ”N-are putere, n-are minte, n-are soluții”

Valeriu Iftime (63 de ani), finanțatorul celor de la FC Botoșani, a reacționat după o scrisoare publicată de Gino Iorgulescu (67 de ani) pe site-ul LPF, cu referire la gruparea din Moldova.

După ce Valeriu Iftime a cerut înlocuirea sa de la șefia LPF și a acuzat anumite probleme de arbitraj, Gino Iorgulescu a precizată că nu se pune problema de diferențieri în fotbalul românesc. Președintele de la Ligă a specificat că este deschis la comunicare și a ținut să evidențieze și faptul că a fost prezent la câteva partide disputate de cei de la FC Botoșani pe teren propriu, unde s-ar fi întâlnit și cu patronul echipei moldave.

Reacția lui Valeriu Iftime, după scrisoarea lui Gino Iorgulescu: ”Ușa e deschisă să intre aerul”

Valeriu Iftime nu s-a lăsat convins de scrisoarea lui Gino Iorgulescu. Acesta este în continuare nemulțumit de șeful de la Liga Profesionistă de Fotbal.

Poate o fi fost la Botoșani când era tânăr… Parcă a fost la un meci cu Dinamo, nu-mi aduc aminte exact! Nu vrea să intru în polemică, n-am nevoie de vizite protocolare! Noi circulăm pe străzi paralele.

Ușa e deschisă la domnul Gino Iorgulescu să intre aerul, nu să intru eu! Îmi pare rău, n-avem un cap și nici coadă. Suntem dezorganizați. Se întâmplă multe lucruri negative și nu căutăm soluții! Gino Iorgulescu n-are putere, n-are minte, n-are soluții!

Fotbalul românesc nu-i bolnav la copii de 2, 5 sau 7 ani, noi avem probleme de organizare, nu avem soluții! Până și lipsa de reacție, a durat 4-5 zile, spune ceva despre activitatea de la LPF”, a spus Valeriu Iftime, la Radio Sport Total FM.

Scrisoarea lui Gino Iorgulescu

1. Nu am făcut niciodată o diferențiere între cluburile afiliate la Liga Profesionistă de Fotbal, tratându-le întotdeauna echidistant și imparțial. Din punctul meu de vedere, dincolo de departajarea sportivă bazată pe rezultate, nu există nicio diferență între cluburile participante în SuperLigă, indiferent de localitatea din care provin, de bugete sau de numărul de fani.

2. Până la acest moment, reprezentanții clubului din Botoșani nu au luat legătura cu mine sau cu membrii echipei mele și nu au formulat nicio solicitare scrisă sau verbală legată de nemulțumirile create de sistemul de arbitraj video sau de alte aspecte care țin de activitatea de arbitraj. În măsura în care voi primi o astfel de solicitare, mă voi asigura că aceasta va beneficia de o analiză pertinentă din partea departamentelor abilitate din cadrul LPF, în funcție de aria de competență relevantă.

3. În ceea ce privește calitatea prestațiilor arbitrilor din SuperLigă, având în vedere delimitările de atribuții existente între forurile fotbalistice din România, în măsura în care vor exista plângeri oficiale din partea cluburilor afiliate la LPF, le voi înainta spre analiză și răspuns forului competent, respectiv Comisia Centrală a Arbitrilor. De asemenea, doresc să îi reamintesc domnului Iftime că am luat de mai multe ori poziție oficială în privința erorilor de arbitraj săvârșite la meciurile din SuperLigă, dar, din păcate, în lipsa unor atribuții specifice în materie de arbitraj, nu am avut alte pârghii pentru remedierea acestor probleme neplăcute cu care continuăm, din păcate, să ne confruntăm.

4. Mai țin să îi reamintesc domnului Iftime că am fost prezent de mai multe ori la meciurile de acasă ale echipei FC Botoșani, ocazie cu care m-am întâlnit și cu domnia sa, alături de mai multe persoane din cadrul echipei mele. Totodată, doresc să îl asigur pe finanțatorul echipei din Botoșani că ușa și telefonul meu rămân în continuare deschise, așa cum au fost întotdeauna, pentru a discuta despre orice problemă întâmpinată în cadrul desfășurării activității fotbalistice din SuperLiga României”, se arată în scrisoarea lui Gino Iorgulescu, de pe site-ul LPF, potrivit digisport.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *