FOTO! Liceul cu Program Sportiv Botoșani, locul I pe țară la Campionatul național de lupte. Sportivii s-au întors cu 10 medalii

În perioada 21 – 24 septembrie 2023 sportivii din cadrul secției de lupte a Liceului cu Program Sportiv Botoșani au participat la Finala Campionatului Național individual pentru categoriile de vârstă U15 și U20, competiție organizată de către Federația Română de Lupte în localitatea Târgu Mureș.

Și de această dată luptătorii botoșăneni, pregătiți de profesorii Victor Baciu și Dan Iacob, au confirmat că sunt cei mai buni obținând nu mai puțin de 10 medalii.

În competiția destinată categoriei de vârstă U20, competiție la care s-au înscris un număr de 26 de cluburi sportive, echipa Liceului cu Program Sportiv Botoșani s-a clasat pe locul I pe țară cu un total de 147 de puncte, fiind urmată pe podium de Clubul Sportiv Municipal Bacău (90 puncte) și Clubul Sportiv Dinamo București (85 puncte).

Sportivii care au făcut posibil acest rezultat remarcabil sunt:

  • Cristian Iancu: medalie de aur / campion național la categoria 55 kg
  • Alexandru Ghețău: medalie de aur / campion național la categoria 60 kg
  • Lucian Cozma: medalie de aur / campion național la categoria 72 kg
  • Nicolaos Ignătescu: medalie de aur / campion național la categoria 82 kg
  • Teodor Cozma: medalie de argint / vicecampion național la categoria 77 kg
  • Alexandru Țăpoi: medalie de bronz la categoria 63 kg
  • Roberto Lupașcu: medalie de bronz la categoria 82 kg

Pe lângă acest succes, în competiția destinată sportivilor U15 luptătorii Liceului cu Program Sportiv Botoșani au mai câștigat un număr de 3 medalii prin:

  • Manuel Cotor: medalie de argint / vicecampion național la categoria 38 kg
  • Narcis Luca: medalie de bronz la categoria 48 kg
  • Ionuț Cozma: medalie de bronz la categoria 48 kg

 În luna martie a acestui an am obținut locul I pe țară în competiția organizată de Ministerul Educației. Acum suntem pe locul I pe țară în competiția organizată de Federația Română de Lupte. Mă bucur pentru acești băieți, pentru profesorii-antrenori și pentru familiile care au fost alături de acești copii. Mă bucur pentru Liceul cu Program Sportiv pentru că reușim să confirmăm la nivel național prin rezultatele frumoase pe care le obținem. Le mulțumesc și îi felicit pe sportivi și pe profesori pentru rezultatele obținute!, Gabriel Hârtie, director Liceul cu Program Sportiv Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *